Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: KURACIE ŠPÍZY

Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: KURACIE ŠPÍZY

Kuracie špízy z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, chutné a zdravšie ako klasicky grilované. Kombinácia šťavnatého mäsa, farebnej papriky a jemne opečenej cibule zaručí skvelý obed či večeru bez zbytočného oleja.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích stehien (bez kostí a kože)

  • 1 KL údenej papriky

  • 1 štipka kajenskej papriky

  • 0.5 KL kurkumy

  • 1 KL sušeného cesnaku

  • 0.5 KL soli

  • 1 štipka mletého čierneho korenia

  • 1 PL oleja

Na cesnakové maslo:

  • 100 g masla

  • 1 PL petržlenovej vňaťky

  • 1 PL medu

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 štipka soli

Postup:

  1. Kuracie stehná nakrájame na stredné kocky a preložíme ich do misky.

  2. K nakrájanému mäsu pridáme mleté papriky, kurkumu, cesnak, soľ, mleté čierne korenie a olej. Premiešame a necháme postáť cca 30 minút v chlade.

  3. Medzitým si pripravíme cesnakové maslo: v rajnici na miernom ohni roztopíme maslo, primiešame pretlačený cesnak a 30 sekúnd ho v masle orestujeme. Rajnicu odstavíme a do masla primiešame med, nasekanú vňať a štipku soli.

  4. Marinované mäso napichneme na navlhčené bambusové paličky, uložíme do košíka teplovzdušnej fritézy, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri 200ºC cca 10 minút, obrátime ich a pečieme ešte ďalších 8 minút.

  5. Chrumkavé špízy pred podávaním dobre potrieme cesnakovým maslom.

Videá pre inšpiráciu:

Nové zdravé, rýchle a chutné recepty z teplovzdušnej fritézy každý piatok!

Vyskúšajte aj:

Zdroj foto: Freepik