
Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: KURACIE ŠPÍZY
Kuracie špízy z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, chutné a zdravšie ako klasicky grilované. Kombinácia šťavnatého mäsa, farebnej papriky a jemne opečenej cibule zaručí skvelý obed či večeru bez zbytočného oleja.
Ingrediencie:
-
500 g kuracích stehien (bez kostí a kože)
-
1 KL údenej papriky
-
1 štipka kajenskej papriky
-
0.5 KL kurkumy
-
1 KL sušeného cesnaku
-
0.5 KL soli
-
1 štipka mletého čierneho korenia
-
1 PL oleja
Na cesnakové maslo:
-
100 g masla
-
1 PL petržlenovej vňaťky
-
1 PL medu
-
3 strúčiky cesnaku
-
1 štipka soli
Postup:
-
Kuracie stehná nakrájame na stredné kocky a preložíme ich do misky.
-
K nakrájanému mäsu pridáme mleté papriky, kurkumu, cesnak, soľ, mleté čierne korenie a olej. Premiešame a necháme postáť cca 30 minút v chlade.
-
Medzitým si pripravíme cesnakové maslo: v rajnici na miernom ohni roztopíme maslo, primiešame pretlačený cesnak a 30 sekúnd ho v masle orestujeme. Rajnicu odstavíme a do masla primiešame med, nasekanú vňať a štipku soli.
-
Marinované mäso napichneme na navlhčené bambusové paličky, uložíme do košíka teplovzdušnej fritézy, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri 200ºC cca 10 minút, obrátime ich a pečieme ešte ďalších 8 minút.
-
Chrumkavé špízy pred podávaním dobre potrieme cesnakovým maslom.
Videá pre inšpiráciu:
Nové zdravé, rýchle a chutné recepty z teplovzdušnej fritézy každý piatok!
Vyskúšajte aj:
Zdroj foto: Freepik