
Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: CHRUMKAVÉ KURACIE STEHNÁ
Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť šťavnaté a chrumkavé kuracie stehná bez použitia nadmerného množstva oleja. Vďaka teplovzdušnej fritéze dosiahnete perfektný výsledok s minimálnym úsilím.
Ingrediencie:
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- ½ ČL sušených byliniek
- ½ ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL soli
- 4 kuracie stehná s kosťou
- 1 ČL olivového oleja
Postup:
- V miske zmiešajte mletú papriku s bylinkami,soľou a sušeným cesnakom, pridajte ½ ČL soli a ½ ČL mletého čierneho korenia.
- Zmes rovnomerne rozsypte na tanier. Kuracie stehná potrite olejom a obaľte v pripravenej korenenej zmesi.
- Vložte stehná do koša fritézy kožou nadol a pečte pri teplote 180 °C po dobu 10 minút. Potom ich otočte a pokračujte v pečení ďalších 10 – 15 minút, kým nie sú dôkladne prepečené a koža chrumkavá. Po upečení ihneď vyberte z fritézy, aby si koža zachovala chrumkavosť.
Videá, ktorými sa môžete inšpirovať:
Zdroj foto: Freepik