Šťavnatý burger so slaninou a syrom

Šťavnatý burger so slaninou a syrom

Šťavnatý, voňavý a dokonale dochutený – tak má vyzerať burger snov. Poskladajte si poriadny! Nejde len o mäso – toto je celá symfónia chutí. Od chrumkavej žemle, cez šťavnatý základ až po omáčku, ktorá všetko spojí dohromady. A práve tam má Hellmann's hlavnú úlohu.

Ingrediencie:

  • 130 g mletého hovädzieho mäsa
  •  1 lyžica oleja
  •  2 plátky slaniny
  •  1 plátok tvrdého syra
  •  1 veľká celozrnná žemla
  •  2 plátky paradajky
  •  Kúsok šalátovej uhorky
  •  2 lyžice tatarskej omáčky Hellmann's
  •  Soľ, korenie

Postup:

  1. K hovädziemu mäsu pridáme korenie a miešame až do mazľavej konzistencie.
  2. Zo zmesi vytvoríme placku cca 1,5 cm, vložíme do chladničky na 30 minút a necháme stuhnúť.
  3. Rozpálime gril, na ktorom opečieme mäso z oboch strán. Počas pečenia otočíme len raz a opekáme 3-4 minúty z každej strany.
  4. Potom necháme cca 5 minút odpočinúť, z oboch strán osolíme.
  5. Žemľu rozpolíme a opečieme. Na hornej polovici žemle necháme rozpustiť plátok syra.
  6. Pridáme na gril plátky slaniny, ktoré opečieme do chrumkava.
  7. Spodnú polovicu žemle potrieme tatárskou omáčkou, navŕšime plátky paradajok a uhorku, ktorú nakrájame na rezančeky.
  8. Pridáme druhú lyžicu tatárky, opečený burger, slaninu a priklopíme žemľou s rozpusteným syrom. Burger je pripravený na servírovanie.

Zdroj foto: Hellmann´s