
Šťavnatý burger so slaninou a syrom
Šťavnatý, voňavý a dokonale dochutený – tak má vyzerať burger snov. Poskladajte si poriadny! Nejde len o mäso – toto je celá symfónia chutí. Od chrumkavej žemle, cez šťavnatý základ až po omáčku, ktorá všetko spojí dohromady. A práve tam má Hellmann's hlavnú úlohu.
Ingrediencie:
- 130 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica oleja
- 2 plátky slaniny
- 1 plátok tvrdého syra
- 1 veľká celozrnná žemla
- 2 plátky paradajky
- Kúsok šalátovej uhorky
- 2 lyžice tatarskej omáčky Hellmann's
- Soľ, korenie
Postup:
- K hovädziemu mäsu pridáme korenie a miešame až do mazľavej konzistencie.
- Zo zmesi vytvoríme placku cca 1,5 cm, vložíme do chladničky na 30 minút a necháme stuhnúť.
- Rozpálime gril, na ktorom opečieme mäso z oboch strán. Počas pečenia otočíme len raz a opekáme 3-4 minúty z každej strany.
- Potom necháme cca 5 minút odpočinúť, z oboch strán osolíme.
- Žemľu rozpolíme a opečieme. Na hornej polovici žemle necháme rozpustiť plátok syra.
- Pridáme na gril plátky slaniny, ktoré opečieme do chrumkava.
- Spodnú polovicu žemle potrieme tatárskou omáčkou, navŕšime plátky paradajok a uhorku, ktorú nakrájame na rezančeky.
- Pridáme druhú lyžicu tatárky, opečený burger, slaninu a priklopíme žemľou s rozpusteným syrom. Burger je pripravený na servírovanie.
Zdroj foto: Hellmann´s