
Grilované mäsové špízy s ananásom a kapustou
Ingrediencie:
-
200 g Hellmann’s BBQ omáčka
-
1 lyžica sušených chilli papričiek
-
2 strúčky cesnaku
-
500 g kuracích pŕs
-
250 g ananásu
-
1 paprika
-
1-2 červená cibuľa
-
2 lyžice oleja
Postup:
- Pripravíme si marinádu zmiešaním grilovaciu omáčku, prelisovaného cesnaku a korenia.
- Mäso si nakrájame na dvojcentimetrové plátky a namarinujeme v polovici pripravenej marinády. Necháme ho v chladničke asi pol hodiny.
- Ananás, papriku aj červenú cibuľu si nakrájame na dvojcentimetrové kúsky.
- Pripravíme si špízy – na špajle napichujeme striedavo kúsky mäsa a zeleniny.
- Špízy grilujeme a priebežne otáčame. Ideálna je teplota 150 stupňov – špíz je potom dokonale urobený po 10-12 minútach.
- Servírujeme so šalátom.
Zdroj foto: Hellmann´s