Grilované mäsové špízy s ananásom a kapustou

Grilované mäsové špízy s ananásom a kapustou

Ingrediencie:

  • 200 g Hellmann’s BBQ omáčka

  • 1 lyžica sušených chilli papričiek

  • 2 strúčky cesnaku

  • 500 g kuracích pŕs

  • 250 g ananásu

  • 1 paprika

  • 1-2 červená cibuľa

  • 2 lyžice oleja

Postup:

  1. Pripravíme si marinádu zmiešaním grilovaciu omáčku, prelisovaného cesnaku a korenia.
  2. Mäso si nakrájame na dvojcentimetrové plátky a namarinujeme v polovici pripravenej marinády. Necháme ho v chladničke asi pol hodiny.
  3. Ananás, papriku aj červenú cibuľu si nakrájame na dvojcentimetrové kúsky.
  4. Pripravíme si špízy – na špajle napichujeme striedavo kúsky mäsa a zeleniny.
  5. Špízy grilujeme a priebežne otáčame. Ideálna je teplota 150 stupňov – špíz je potom dokonale urobený po 10-12 minútach.
  6. Servírujeme so šalátom.

Zdroj foto: Hellmann´s