Macedónske kurča s pečenými zemiakmi

Macedónske kurča s pečenými zemiakmi

Tradične jednoducho pripravené jedlo z celej opečenej hydiny položené na vrstve sezónnej zeleniny. Typická balkánska kompozícia chutí, ktorá je zároveň sýta a farebná.

Potrebujeme:

  • 1 kurča
  • 10 ks zemiakov
  • 2-3 ks cibule
  • 2 paradajky
  • 4 ks papriky
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • čierne olivy

Postup:

  1. Kurča umyjeme a neporciujeme.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, papriku bez jadrovníka nakrájame na kolieska, paradajky na osminky a zemiaky bez šupky nakrájame na polovičky.
  3. Na dno pekáča dáme všetku nakrájanú zeleninu aj zemiaky, dôkladne premiešame a na zeleninovú zmes uložíme kuracie kúsky.
  4. Dochutíme soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a prihodíme zopár veľkých čiernych olív.
  5. Podlejeme asi 2dl vody a dáme upiecť.
  6. Servírujeme s čerstvým chlebom.

Zdroj foto: Freepik