
Macedónske kurča s pečenými zemiakmi
Tradične jednoducho pripravené jedlo z celej opečenej hydiny položené na vrstve sezónnej zeleniny. Typická balkánska kompozícia chutí, ktorá je zároveň sýta a farebná.
Potrebujeme:
- 1 kurča
- 10 ks zemiakov
- 2-3 ks cibule
- 2 paradajky
- 4 ks papriky
- olivový olej
- soľ
- korenie
- čierne olivy
Postup:
- Kurča umyjeme a neporciujeme.
- Cibuľu nakrájame nadrobno, papriku bez jadrovníka nakrájame na kolieska, paradajky na osminky a zemiaky bez šupky nakrájame na polovičky.
- Na dno pekáča dáme všetku nakrájanú zeleninu aj zemiaky, dôkladne premiešame a na zeleninovú zmes uložíme kuracie kúsky.
- Dochutíme soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a prihodíme zopár veľkých čiernych olív.
- Podlejeme asi 2dl vody a dáme upiecť.
- Servírujeme s čerstvým chlebom.
Zdroj foto: Freepik