
Cestoviny s kuracím mäsom a olivami
Ingrediencie:
-
1 balík penne
-
300 g kuracích pŕs
-
olivový olej
-
1 pór
-
100 g šampiňónov
-
olivy (čierne alebo zelené, podľa chuti)
-
100 g strúhaného syra
-
maslo na vymastenie formy
-
1 sladká smotana na varenie
-
1 PL horčice
-
1 PL kečupu
-
1 PL sójovej omáčky
-
kari korenie
-
mleté čierne korenie
-
soľ
Postup:
-
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente podľa návodu.
-
Na panvici s olivovým olejom opražíme na drobno nakrájaný pór. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia, šampiňóny a olivy.
-
Osolíme, okoreníme, pridáme kari a sójovú omáčku a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
-
Pridáme horčicu a kečup, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom.
-
Zapekaciu misu vymastíme maslom. Vrstvime: penne → mäsová zmes → penne → mäsová zmes, posledná vrstva sú penne.
-
Posypeme strúhaným syrom a zapekáme v rúre na 180 °C približne 20 minút.
Zdroj foto: freepik