Cestoviny s kuracím mäsom a olivami

Cestoviny s kuracím mäsom a olivami

Ingrediencie:

  • 1 balík penne

  • 300 g kuracích pŕs

  • olivový olej

  • 1 pór

  • 100 g šampiňónov

  • olivy (čierne alebo zelené, podľa chuti)

  • 100 g strúhaného syra

  • maslo na vymastenie formy

  • 1 sladká smotana na varenie

  • 1 PL horčice

  • 1 PL kečupu

  • 1 PL sójovej omáčky

  • kari korenie

  • mleté čierne korenie

  • soľ

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente podľa návodu.

  2. Na panvici s olivovým olejom opražíme na drobno nakrájaný pór. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia, šampiňóny a olivy.

  3. Osolíme, okoreníme, pridáme kari a sójovú omáčku a dusíme, kým nie je mäso mäkké.

  4. Pridáme horčicu a kečup, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom.

  5. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Vrstvime: penne → mäsová zmes → penne → mäsová zmes, posledná vrstva sú penne.

  6. Posypeme strúhaným syrom a zapekáme v rúre na 180 °C približne 20 minút.

 

Zdroj foto: freepik