Dennikrelax

Piňa Colada džem

Exotický džem s chuťou populárneho koktailu Piňa Colada – kombinácia ananásu, pomarančového džúsu a kokosového likéru s príjemnou sladko‑kyslou arómou. Určený na letné raňajky, na dochutenie dezertov alebo zmrzliny. Dr.Oetker. piña colada, džem, ananás, kokos, rumová aróma, sladký nátierka, exotický recept

Hovädzí vývar s kúskami mäsa a zeleniny

Poctivá, výživná hovädzia polievka – ideálna ako výdatné predjedlo alebo hlavný chod. Vývar získava silnú chuť pomalým varením hovädzích kostí s mäsom a celým korením. hovädzia polievka, hovädzí vývar, koreňová zelenina, domáci vývar, tradičný recept, nedeľný obed, slovenská kuchyňa

Tvarohová torta na spôsob cheesecake

Romantický jednoduchý dezert, inšpirovaný cheesecakom, no bez syra – vďaka tvarohu má ľahšiu a sviežu chuť. Vhodný ako zdravší variant chutného zákusku. Recept od našej čitateľky Veroniky Števťaťovej. tvarohová torta, cheesecake, orechový korpus, tvaroh, kakao, vanilkový cukor, kyslá smotana, čokoládová poleva

Ananásový džem s vanilkou

Tento recept je jednoduchý a skvele si ho vychutnáte – určite bude obľúbený u každého. ananás, vanilka, džem, exotické ovocie, sladké recepty

Špenátová polievka s mätou

Jednoduchá a výživná polievka vhodná na jarné či letné dni. Ľahký, svieži recept s príjemnou bylinkovou chuťou – rýchly a jednoduchý, no zároveň chutný dôvod, prečo zaradiť špenát na váš jedálny lístok. špenátová polievka, čerstvý špenát, ryža, mätová polievka, slovenská kuchyňa, zdravá polievka

Marhuľovo-paprikové čatní

Tento recept je jednoduchý a skvele si ho vychutnáte – určite bude obľúbený u každého. marhule, paprika, čatní, pikantné omáčky, netradičné zaváranie

Južanský šalát coleslaw

Recept z kategórie príloh, hodiaci sa aj ako samostatný šalát alebo napríklad príloha práve ku grilovaným špízom. Krásne chrumkavá biela a červená kapusta dopĺňa ľahko kyslastá šalátová majonéza Hellmann's.

Šťavnatý burger so slaninou a syrom

Šťavnatý, voňavý a dokonale dochutený – tak má vyzerať burger snov. Poskladajte si poriadny! Nejde len o mäso – toto je celá symfónia chutí. Od chrumkavej žemle, cez šťavnatý základ až po omáčku, ktorá všetko spojí dohromady. A práve tam má Hellmann's hlavnú úlohu.

Grilované krevetové špízy s paprikou

Papriku nakrájame na prúžky. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na zhruba centimetrové kúsky. Krevety rozmrazíme, ak máme mrazené. Potom ich olúpeme a zbavíme črievka. Na špíz napichujeme krevety, papriku a jarnú cibuľku. Osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s pikantnou Samba omáčkou, ktorá sa vďaka paprike, cesnaku a bylinkám výborne hodí ku krevetám.

Špízová nádielka z bravčovej krkovičky a grilovanej zeleniny

Mäso nakrájajte na kocky o veľkosti cca 3 cm. V mise zmiešajte Hellmann's BBQ omáčku, med, olej, údenú papriku, soľ a korenie. Pridajte mäso, premiešajte a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu (alebo ideálne cez noc v chladničke). Papriky, cuketu aj cibuľu nakrájajte na kúsky podobnej veľkosti ako mäso.