Rybacie fašírky

Odborníci na výživu odporúčajú ryby čerstvé, najlepšie pečené a grilované. Niekedy je dobrá aj zmena, čo tak osvedčené fašírky z tresky, prípadne z inej ryby. Jednoduché a chutné jedlo, ktoré nesklame a zasýti.

Potrebujeme: 500 g rybie filé, viazaničku vňate petržlenu, 2 vajcia, 4 rožky, 100 ml mlieka, 2-4 strúčiky cesnaku, 100 g cibule, ½ ČL soli, ¼ ČL biele korenie, ¼ ČL čierne korenie, 200 g strúhanky a olej na vypraženie.

Postup: filé rozmixujeme s vňaťou petržlenu, pridáme nakrájané a v mlieku namočené rožky, vajcia, prelisovaný cesnak a  nadrobno nakrájanú cibuľu. Osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku, tak aby sa fašírky dobre formovali. Podľa potreby ešte fašírky obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji. Vypražené fašírky dáme odkvapkať na papierové obrúsky. Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou.

Viac domácich, jednoduchých a relatívne lacných receptov nájde na stránke:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková