
Rybacie fašírky s petržlenom
Odborníci na výživu odporúčajú ryby čerstvé, najlepšie pečené a grilované. Niekedy je dobrá aj zmena - čo tak osvedčené fašírky z tresky, prípadne z inej ryby? Jednoduché a chutné jedlo, ktoré nesklame a zasýti.
Potrebujeme:
- 500 g rybie filé
- viazaničku vňate petržlenu
- 2 vajcia
- 4 rožky
- 100 ml mlieka
- 2-4 strúčiky cesnaku
- 100 g cibule
- ½ ČL soli
- ¼ ČL biele korenie
- ¼ ČL čierne korenie
- 200 g strúhanky
- olej na vypraženie
Postup:
- Filé rozmixujeme s vňaťou petržlenu, pridáme nakrájané a v mlieku namočené rožky, vajcia, prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku, tak aby sa fašírky dobre formovali. Podľa potreby ešte fašírky obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji.
- Vypražené fašírky dáme odkvapkať na papierové obrúsky.
- Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou.
Zdroj: Anna Čunderlíková
Zdroj foto: Freepik