Rybacie fašírky s petržlenom

Rybacie fašírky s petržlenom

Odborníci na výživu odporúčajú ryby čerstvé, najlepšie pečené a grilované. Niekedy je dobrá aj zmena - čo tak osvedčené fašírky z tresky, prípadne z inej ryby? Jednoduché a chutné jedlo, ktoré nesklame a zasýti.

Potrebujeme:

  • 500 g rybie filé
  • viazaničku vňate petržlenu
  • 2 vajcia
  • 4 rožky
  • 100 ml mlieka
  • 2-4 strúčiky cesnaku
  • 100 g cibule
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL biele korenie
  • ¼ ČL čierne korenie
  • 200 g strúhanky
  • olej na vypraženie

Postup:

  1. Filé rozmixujeme s vňaťou petržlenu, pridáme nakrájané a v mlieku namočené rožky, vajcia, prelisovaný cesnak a  nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku, tak aby sa fašírky dobre formovali. Podľa potreby ešte fašírky obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji.
  3. Vypražené fašírky dáme odkvapkať na papierové obrúsky.
  4. Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou.

Zdroj: Anna Čunderlíková

Zdroj foto: Freepik