Lahodné cestoviny zapekané s mletým mäsom a syrom

Lahodné cestoviny zapekané s mletým mäsom a syrom

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín (napr. penne, fusilli alebo iné krátke cestoviny)

  • 400 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)

  • 1 stredná cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 400 g paradajkovej omáčky (passata alebo drvené paradajky)

  • 150 g nastrúhaného syra (napr. mozzarella, eidam alebo gouda)

  • 2 polievkové lyžice oleja

  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

  • Sušené bylinky podľa chuti (oregano, bazalka)

Postup:

  1. Cestoviny uvar podľa návodu na obale v osolenej vode, sceď a odlož bokom.

  2. Cibuľu a cesnak olúp a nakrájaj nadrobno.

  3. Na panvici rozohrej olej, pridaj cibuľu a restuj do sklovita.

  4. Pridaj cesnak a krátko orestuj.

  5. Pridaj mleté mäso, osoľ, okoreň a opeč dohneda.

  6. Prilej paradajkovú omáčku, dochuť bylinkami, premiešaj a nechaj na miernom ohni variť asi 10-15 minút.

  7. Predhrej rúru na 180 °C.

  8. Do zapekacej misy daj polovicu uvarených cestovín, rozotri na ne mäsovú omáčku a posyp polovicou syra.

  9. Potom pridaj zvyšné cestoviny, zvyšok omáčky a navrch posyp zvyšným syrom.

  10. Peč v rúre asi 20-25 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu a cestoviny nie sú dobre prepečené.

  11. Podávaj teplé, ideálne so šalátom alebo zeleninou.

Video na inšpiráciu:

Zdroj foto: Freepik