
Lahodné cestoviny zapekané s mletým mäsom a syrom
Ingrediencie:
-
300 g cestovín (napr. penne, fusilli alebo iné krátke cestoviny)
-
400 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
-
1 stredná cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
400 g paradajkovej omáčky (passata alebo drvené paradajky)
-
150 g nastrúhaného syra (napr. mozzarella, eidam alebo gouda)
-
2 polievkové lyžice oleja
-
Soľ a čierne korenie podľa chuti
-
Sušené bylinky podľa chuti (oregano, bazalka)
Postup:
-
Cestoviny uvar podľa návodu na obale v osolenej vode, sceď a odlož bokom.
-
Cibuľu a cesnak olúp a nakrájaj nadrobno.
-
Na panvici rozohrej olej, pridaj cibuľu a restuj do sklovita.
-
Pridaj cesnak a krátko orestuj.
-
Pridaj mleté mäso, osoľ, okoreň a opeč dohneda.
-
Prilej paradajkovú omáčku, dochuť bylinkami, premiešaj a nechaj na miernom ohni variť asi 10-15 minút.
-
Predhrej rúru na 180 °C.
-
Do zapekacej misy daj polovicu uvarených cestovín, rozotri na ne mäsovú omáčku a posyp polovicou syra.
-
Potom pridaj zvyšné cestoviny, zvyšok omáčky a navrch posyp zvyšným syrom.
-
Peč v rúre asi 20-25 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu a cestoviny nie sú dobre prepečené.
-
Podávaj teplé, ideálne so šalátom alebo zeleninou.
Video na inšpiráciu:
Zdroj foto: Freepik