Zelerová polievka s hľuzovkovým olejom

Pre 6 osôb potrebujete:

  • 500 g celeru
  • 1 cibuľa
  • 200 g zemiakov
  • 3 PL hľuzovkového oleja
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bieleho vína
  • 200 ml šľahačky
  • 500 ml mlieka
  • štipka Kotányi Muškátového orieška
  • štipka Štvorfarebného korenia z mlynčeka Kotányi
  • štipka Morskej soli z mlynčeka Kotányi

Postup:
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemno.
Zeler a zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
Na panvici vysmažte cibuľku, pridajte zeler a zemiaky a nechajte smažiť.
Deglazujte bielym vínom a pridajte zeleninový vývar. Pridajte soľ a nechajte dusiť asi 20 minút.
Ak je zelenina mäkká, rozmixujte ju. Pridajte šľahačku, mlieko, hľuzovkový olej, korenie a muškátový orech. Všetko dobre premiešajte.
TIP: Servírujte s lyžicou kyslej smotany alebo creme fraiche, opečenými vlašskými orechmi a čerstvo nasekanými bylinkami.