Zeleninová polievka so strúhankovými knedličkami

Pre 4 osoby potrebujete:

  • 120 g strúhanky
  • 5 PL mlieka
  • 40 g masla
  • 1 PL múky
  • 2 vajcia
  • Morskú soľ z mlynčeka Kotányi
  • Štvorfarebné korenie z mlynčeka Kotányi
  • 0,5 ČL mletého Kotányi Muškátového oriešku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • čerstvú pažítku

Postup:
Zmiešajte strúhanku s mliekom. V samostatnej miske rozmixujte maslo s vajcami pomocou mixéru do peny .
TIP: Všetky ingrediencie by mali mať rovnakú teplotu.
Strúhanku dochuťte soľou, štvorfarebným korením a muškátovým orieškom. Všetko dobre premiešajte s múkou a vmiešajte pripravený mix s vajcami a maslom. Vytvorené cesto nechajte 10 minút odpočívať.
Cesto znova preložte a vytvorte malé knedle. Na miernom ohni v osolenej vode ich povarte asi 5 minút.
Ohrejte zeleninový vývar, pridajte knedle, dochuťte čerstvou pažítkou a servírujte teplé.
Podľa chuti môžete pridať varenú zeleninu podľa Vášho vkusu.