Zeleninová polievka so strúhankovými knedličkami
Pre 4 osoby potrebujete:
- 120 g strúhanky
- 5 PL mlieka
- 40 g masla
- 1 PL múky
- 2 vajcia
- Morskú soľ z mlynčeka Kotányi
- Štvorfarebné korenie z mlynčeka Kotányi
- 0,5 ČL mletého Kotányi Muškátového oriešku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- čerstvú pažítku
Postup:
Zmiešajte strúhanku s mliekom. V samostatnej miske rozmixujte maslo s vajcami pomocou mixéru do peny .
TIP: Všetky ingrediencie by mali mať rovnakú teplotu.
Strúhanku dochuťte soľou, štvorfarebným korením a muškátovým orieškom. Všetko dobre premiešajte s múkou a vmiešajte pripravený mix s vajcami a maslom. Vytvorené cesto nechajte 10 minút odpočívať.
Cesto znova preložte a vytvorte malé knedle. Na miernom ohni v osolenej vode ich povarte asi 5 minút.
Ohrejte zeleninový vývar, pridajte knedle, dochuťte čerstvou pažítkou a servírujte teplé.
Podľa chuti môžete pridať varenú zeleninu podľa Vášho vkusu.