
Chutná rybia polievka
Ingrediencie:
-
1 balíček mrazenej polievkovej zeleniny
-
3–4 kúsky rybieho filé (napr. treska, pstruh)
-
3 zemiaky
-
1 zeleninový bujón
-
zelerová vňať
-
soľ, mleté čierne korenie, vegeta podľa chuti
-
maslo, hladká múka, sladká mletá paprika na zápražku
-
petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Do hrnca vložíme pokrájané zemiaky, mrazenú zeleninu, zelerovú vňať a rybie filé. Zalejeme vodou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
-
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme zeleninový bujón, soľ, mleté čierne korenie a vegetu podľa chuti.
-
V panvici rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a pripravíme zápražku. Zalejeme ju polievkou, dobre premiešame a varíme ešte 5–10 minút.
-
Rybie filé po uvarení vidličkou rozdelíme na menšie kúsky.
-
Po odstavení z ohňa polievku posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: freepik