Chutná rybia polievka

Chutná rybia polievka

Ingrediencie:

  • 1 balíček mrazenej polievkovej zeleniny

  • 3–4 kúsky rybieho filé (napr. treska, pstruh)

  • 3 zemiaky

  • 1 zeleninový bujón

  • zelerová vňať

  • soľ, mleté čierne korenie, vegeta podľa chuti

  • maslo, hladká múka, sladká mletá paprika na zápražku

  • petržlenová vňať na ozdobu​

Postup:

  1. Do hrnca vložíme pokrájané zemiaky, mrazenú zeleninu, zelerovú vňať a rybie filé. Zalejeme vodou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

  2. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme zeleninový bujón, soľ, mleté čierne korenie a vegetu podľa chuti.

  3. V panvici rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a pripravíme zápražku. Zalejeme ju polievkou, dobre premiešame a varíme ešte 5–10 minút.

  4. Rybie filé po uvarení vidličkou rozdelíme na menšie kúsky.

  5. Po odstavení z ohňa polievku posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Zdroj foto: freepik