Terchovská polievka

Terchovská polievka

Ingrediencie:

  • 0,5 l kyslého mlieka

  • 1 menšia cibuľa

  • 2 lyžice hladkej múky

  • 100 g bryndze

  • 50 g slaniny

  • 5 zemiakov

  • 1 vajce

  • petržlenová vňať

  • korenie

  • soľ

Postup:

  1. Na kocky nakrájanú slaninu oškvaríme v menšom hrnci.

  2. Pridáme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme dozlatista.

  3. Zmes zalejeme 1 litrom vody, osolíme a okoreníme.

  4. Pridáme našľahanú bryndzu a na kocky nakrájané zemiaky. Varíme do mäkka.

  5. Kyslé mlieko rozmiešame s hladkou múkou a vlejeme do polievky. Povaríme.

  6. Odložíme z ohňa a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Už nevaríme.

  7. Podávame s čiernym chlebom.​

 

Zdroj foto: freepik