
Terchovská polievka
Ingrediencie:
-
0,5 l kyslého mlieka
-
1 menšia cibuľa
-
2 lyžice hladkej múky
-
100 g bryndze
-
50 g slaniny
-
5 zemiakov
-
1 vajce
-
petržlenová vňať
-
korenie
-
soľ
Postup:
-
Na kocky nakrájanú slaninu oškvaríme v menšom hrnci.
-
Pridáme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme dozlatista.
-
Zmes zalejeme 1 litrom vody, osolíme a okoreníme.
-
Pridáme našľahanú bryndzu a na kocky nakrájané zemiaky. Varíme do mäkka.
-
Kyslé mlieko rozmiešame s hladkou múkou a vlejeme do polievky. Povaríme.
-
Odložíme z ohňa a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Už nevaríme.
-
Podávame s čiernym chlebom.
Zdroj foto: freepik