Fazuľová polievka po dolniacky

Fazuľová polievka po dolniacky

Ingrediencie:

  • 150 g fazule

  • 300 g zemiakov

  • 1 bobkový list

  • 40 g hladkej múky

  • 40 g oleja

  • 0,8 l mlieka

  • 250 g domácej klobásy

  • ocot

  • soľ

  • 0,1 l kyslej smotany​

Postup:

  1. Fazuľu preberieme, umyjeme a necháme cez noc namočenú vo vode.

  2. Na druhý deň ju v tej istej vode uvaríme do polomäkka.

  3. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list a zápražku pripravenú z múky, oleja a mlieka.

  4. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a spolu povaríme.

  5. Nakoniec polievku dochutíme octom, soľou a zjemníme kyslou smotanou.​

 

Zdroj foto: freepik