
Paradajková polievka s ricottou
Suroviny na 4 porcie:
- 1 konzerva paradajok s bazalkou
- 2 PL ochuteného repkového oleja (paradajky, cesnak, bazalka)
- ½ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 500 ml vývaru
- 250 g ricotty
- čerstvá bazalka
- soľ, čierne mleté korenie
Postup:
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
- Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaní) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.
- Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.
Zdroj foto: Palma