Paradajková polievka s ricottou

Paradajková polievka s ricottou

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 konzerva paradajok s bazalkou
  • 2 PL ochuteného repkového oleja (paradajky, cesnak, bazalka)
  • ½ cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 ml vývaru
  • 250 g ricotty
  • čerstvá bazalka
  • soľ, čierne mleté  korenie


Postup:

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
  2. Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaní) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.
  3. Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.
     

Zdroj foto: Palma