Fazuľová polievka s klobásou

Fazuľová polievka s klobásou

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 250 g fazule (necháme cez noc napučať)

  • 1–2 lyžice hladkej múky

  • 2 lyžice oleja

  • 1 cibuľa

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 3–4 lyžice paradajkového pretlaku

  • 1 údená klobása

  • 1/2 pochúťkovej smotany

  • mletá paprika

  • soľ

  • vegeta

  • majorán

  • maslo na zjemnenie

  • 100 g širokých rezancov​

Postup:

  1. Na rozpálenom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata.

  2. Pridáme klobásu nakrájanú na kolieska, pretlačený cesnak, mletú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme vodou a necháme variť.

  3. Medzitým dáme zvlášť variť fazuľu.

  4. Uvarenú fazuľu vlejeme do hrnca s klobásou.

  5. Na rozpálenom oleji opražíme hladkú múku, zalejeme vodou, vymiešame, precedíme a vlejeme do polievky.

  6. Pridáme smotanu a dochutíme soľou, vegetou, majoránom a zjemníme maslom.

  7. Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme, premyjeme a podávame do každej porcie zvlášť

Zdroj foto: freepik