
Fazuľová polievka s klobásou
Ingrediencie (na 4 porcie):
-
250 g fazule (necháme cez noc napučať)
-
1–2 lyžice hladkej múky
-
2 lyžice oleja
-
1 cibuľa
-
3 strúčiky cesnaku
-
3–4 lyžice paradajkového pretlaku
-
1 údená klobása
-
1/2 pochúťkovej smotany
-
mletá paprika
-
soľ
-
vegeta
-
majorán
-
maslo na zjemnenie
-
100 g širokých rezancov
Postup:
-
Na rozpálenom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata.
-
Pridáme klobásu nakrájanú na kolieska, pretlačený cesnak, mletú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme vodou a necháme variť.
-
Medzitým dáme zvlášť variť fazuľu.
-
Uvarenú fazuľu vlejeme do hrnca s klobásou.
-
Na rozpálenom oleji opražíme hladkú múku, zalejeme vodou, vymiešame, precedíme a vlejeme do polievky.
-
Pridáme smotanu a dochutíme soľou, vegetou, majoránom a zjemníme maslom.
-
Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme, premyjeme a podávame do každej porcie zvlášť
Zdroj foto: freepik