
Krémová držkovica po gazdovsky
Ingrediencie:
-
hovädzie držky (surové, nie predvarené)
-
hovädzie chvosty
-
bravčová masť
-
cibuľa
-
soľ
-
Kucharek (ochucovadlo)
-
mletá červená paprika
-
šampiňóny
-
majoránka
-
papriková pikantná zmes
-
gulášová pikantná zmes
-
cesnak
-
mleté čierne korenie
-
rasca
Postup:
-
Surové hovädzie držky varíme trikrát po 30 minútach v slanej vode s cibuľou, pričom po každom varení vodu vymeníme.
-
Po vychladnutí držky dôkladne očistíme od loja a nečistôt a nakrájame na jemné rezance.
-
V inom hrnci varíme hovädzie chvosty približne 3 hodiny, kým mäso nezmäkne.
-
Na bravčovej masti opražíme väčšie množstvo nahrubo nakrájanej cibule.
-
Pridáme predvarené držky, posypeme mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a rascou.
-
Zalejeme vývarom z hovädzích chvostov tak, aby boli držky ponorené, a dusíme, kým nezmäknú.
-
Uvarené chvosty vykostíme a mäso pridáme k držkám.
-
Dochutíme pretlačeným cesnakom, Kucharekom, paprikovou a gulášovou pikantnou zmesou.
-
Na záver pridáme majoránku a podľa chuti šampiňóny.
-
Podávame s čerstvým chlebom alebo slanými rožkami.
Zdroj foto: freepik