
Srbská fazuľová polievka
Ingrediencie:
-
200 g bielej fazule
-
2 l vody
-
200 g hovädzieho mäsa
-
100 g polievkovej zeleniny
-
2 zelené papriky
-
1 feferónka
-
100 g prerastenej slaniny
-
2 veľké cibule
-
1 strúčik cesnaku
-
majorán podľa chuti
-
mletá červená paprika podľa chuti
-
soľ podľa chuti
Postup:
-
Deň pred prípravou namočíme fazuľu do vody, aby zmäkla.
-
Na druhý deň pridáme hovädzie mäso a 2 litre vody do hrnca.
-
Varíme asi 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
-
Medzitým pokrájame cibuľu a zapeníme ju na roztopenej slanine.
-
Pridáme k fazuli spolu s rozotretým cesnakom a ostatnými prísadami (papriku pokrájame na pásiky) a varíme asi hodinu.
-
Po uvarení mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky.
Zdroj foto: freepik