Srbská fazuľová polievka

Srbská fazuľová polievka

Ingrediencie:

  • 200 g bielej fazule

  • 2 l vody

  • 200 g hovädzieho mäsa

  • 100 g polievkovej zeleniny

  • 2 zelené papriky

  • 1 feferónka

  • 100 g prerastenej slaniny

  • 2 veľké cibule

  • 1 strúčik cesnaku

  • majorán podľa chuti

  • mletá červená paprika podľa chuti

  • soľ podľa chuti​

Postup:

  1. Deň pred prípravou namočíme fazuľu do vody, aby zmäkla.

  2. Na druhý deň pridáme hovädzie mäso a 2 litre vody do hrnca.

  3. Varíme asi 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.

  4. Medzitým pokrájame cibuľu a zapeníme ju na roztopenej slanine.

  5. Pridáme k fazuli spolu s rozotretým cesnakom a ostatnými prísadami (papriku pokrájame na pásiky) a varíme asi hodinu.

  6. Po uvarení mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky.

Zdroj foto: freepik