Niečo ako Minestrone

Niečo ako Minestrone

Ide o tradičnú hustú taliansku polievku plnú zeleniny, ktorá je veľmi chutná a zdravá. Jej súčasťou bývajú cestoviny alebo ryža, svojou hutnosťou sa vyrovná samostatnému pokrmu. Podľa Talianov ide o najlepšiu polievku na svete, tak posúďte sami.

Ingrediencie:

  • 100 g ružičkového kelu
  • 100 g kapusty
  • 1 ks koreňovej zeleniny (petržlen, zeler, mrkva)
  • divoké korenie (čierne korenie, nové korenie, bobkový list)
  • 300 g paradajkového pretlaku
  • 1 pretlak
  • cestoviny
  • olej
  • vývar / voda
  • bazalka, tymian, rozmarín, cesnak
  • cibuľa


Postup:

  1. Najprv si v osolenej vode uvaríme cestoviny, ktoré scedíme a dáme bokom.
  2. Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak, zemiaky a následne pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Po chvíli pridáme divoké korenie a paradajkový pretlak, prilejeme vodu a necháme povariť. Približne po 10 minútach vlejeme paradajkové pyré, dochutíme a ešte pár minút povaríme.
  3. Polievku môžeme servírovať s vopred uvarenými drobnými cestovinami.

Zdroj foto: Freepik