Niečo ako Minestrone
Ide o tradičnú hustú taliansku polievku plnú zeleniny, ktorá je veľmi chutná a zdravá. Jej súčasťou bývajú cestoviny alebo ryža, svojou hutnosťou sa vyrovná samostatnému pokrmu. Podľa Talianov ide o najlepšiu polievku na svete, tak posúďte sami.
Suroviny:
- 100 g ružičkového kelu
- 100 g kapusty
- 1 ks koreňovej zeleniny (petržlen, zeler, mrkva)
- Divoké korenie (čierne korenie, nové korenie, bobkový list)
- 300 g paradajkového pretlaku
- 1 pretlak
- cestoviny
- Olej
- Vývar/voda
- Bazalka, tymian, rozmarín, cesnak
- Cibuľa
Postup prípravy:
Najprv si v osolenej vode uvaríme cestoviny, ktoré scedíme a dáme bokom. Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak, zemiaky a následne pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Po chvíli pridáme divoké korenie a paradajkový pretlak, prilejeme vodu a necháme povariť. Približne po 10 minútach vlejeme paradajkové pyré, dochutíme a ešte pár minút povaríme.
Polievku môžeme servírovať s vopred uvarenými drobnými cestovinami.