Niečo ako Minestrone

 Ide o tradičnú hustú taliansku polievku plnú zeleniny, ktorá je veľmi chutná a zdravá. Jej súčasťou bývajú cestoviny alebo ryža, svojou hutnosťou sa vyrovná samostatnému pokrmu. Podľa Talianov ide o najlepšiu polievku na svete, tak posúďte sami.

Suroviny:
-    100 g ružičkového kelu
-    100 g kapusty
-    1 ks koreňovej zeleniny (petržlen, zeler, mrkva)
-    Divoké korenie (čierne korenie, nové korenie, bobkový list)
-    300 g paradajkového pretlaku
-    1 pretlak
-    cestoviny
-    Olej
-    Vývar/voda
-    Bazalka, tymian, rozmarín, cesnak
-    Cibuľa

Postup prípravy:
Najprv si v osolenej vode uvaríme cestoviny, ktoré scedíme a dáme bokom. Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak, zemiaky a následne pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Po chvíli pridáme divoké korenie a paradajkový pretlak, prilejeme vodu a necháme povariť. Približne po 10 minútach vlejeme paradajkové pyré, dochutíme a ešte pár minút povaríme.
Polievku môžeme servírovať s vopred uvarenými drobnými cestovinami.