
Špargľová krémová polievka s bacon chipsom
Špargľová krémová polievka s bacon chipsom je lahodná a elegantná jarná polievka, ktorá v sebe spája jemnú chuť zelenej špargle so smotanovou krémovosťou. Jemná, no výrazná polievka ideálna na slávnostnejší obed či ľahkú večeru.
Potrebujeme:
- 0,5kg zelenej špargle
- 100g masla
- 2 ks šalotky
- 100 ml bieleho vína
- 300 ml smotany 33%
- 250g Bacon Premium od Mecomu
- muškátový oriešok
- soľ, korenie
Postup:
- Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy.
- Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať.
- Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút.
- Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.
Zdroj foto: Freepik