Špargľová krémová polievka s bacon chipsom

Špargľová krémová polievka s bacon chipsom

Špargľová krémová polievka s bacon chipsom je lahodná a elegantná jarná polievka, ktorá v sebe spája jemnú chuť zelenej špargle so smotanovou krémovosťou. Jemná, no výrazná polievka ideálna na slávnostnejší obed či ľahkú večeru.

Potrebujeme:

  • 0,5kg zelenej špargle
  • 100g masla
  • 2 ks šalotky
  • 100 ml bieleho vína
  • 300 ml smotany 33%
  • 250g Bacon Premium od Mecomu
  • muškátový oriešok
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy.
  2. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať.
  3. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút.
  4. Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  5. Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.

Zdroj foto: Freepik