Talianska zeleninová polievka Minestrone

Talianska zeleninová polievka Minestrone

Polievka minestrone je tradičná talianska zeleninová polievka plná chutí a farieb. Je výborná ako ľahký obed či večera – výživná, sýta a plná čerstvej zeleniny.

Potrebujeme:

  • 2 mrkvy
  • kúsok zeleru
  • 1 petržlen
  • 1 hrnček fazule
  • 1 cuketu
  • 2-3 zemiaky
  • zelerovú vňať
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • paradajky čerstvé alebo konzervu

Postup:

  1. Fazuľu si namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme.
  2. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky, chvíľu restujeme, potom pridáme takmer uvarenú fazuľu aj s vodou, zelerovú vňať, korenie a varíme na slabom ohni pod pokrievkou.
  4. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a paradajky. Povaríme.
  5. Keď je všetko uvarené, asi 1/4 zeleniny prepasírujeme (alebo rozmixujeme ponorným mixérom), čím polievku prirodzene zahustíme.
  6. Podľa chuti osolíme a posypeme petržlenovou vňaťou.
  7. Na tanieri môžeme posypať postrúhaným parmezánom.

Zdroj foto: Freepik