
Talianska zeleninová polievka Minestrone
Polievka minestrone je tradičná talianska zeleninová polievka plná chutí a farieb. Je výborná ako ľahký obed či večera – výživná, sýta a plná čerstvej zeleniny.
Potrebujeme:
- 2 mrkvy
- kúsok zeleru
- 1 petržlen
- 1 hrnček fazule
- 1 cuketu
- 2-3 zemiaky
- zelerovú vňať
- olivový olej
- soľ
- korenie
- paradajky čerstvé alebo konzervu
Postup:
- Fazuľu si namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme.
- Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.
- Pridáme nakrájané zemiaky, chvíľu restujeme, potom pridáme takmer uvarenú fazuľu aj s vodou, zelerovú vňať, korenie a varíme na slabom ohni pod pokrievkou.
- Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a paradajky. Povaríme.
- Keď je všetko uvarené, asi 1/4 zeleniny prepasírujeme (alebo rozmixujeme ponorným mixérom), čím polievku prirodzene zahustíme.
- Podľa chuti osolíme a posypeme petržlenovou vňaťou.
- Na tanieri môžeme posypať postrúhaným parmezánom.
Zdroj foto: Freepik