 
                            Krémová pórovo - zemiaková polievka
Ingrediencie:
- 
	2 väčšie póry 
- 
	400 g zemiakov 
- 
	1,2 l zeleninového vývaru 
- 
	150 ml smotany na varenie 
- 
	1 PL masla 
- 
	1 PL olivového oleja 
- 
	1 ČL mletej rasce 
- 
	¼ ČL mletého čierneho korenia 
- 
	2 bobkové listy 
- 
	soľ podľa chuti 
- 
	Na podávanie: opečený chlieb, čerstvá petržlenová vňať 
Postup:
- 
	Póry očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. 
- 
	V hrnci rozohrejeme olivový olej a maslo. Pridáme nakrájaný pór a restujeme ho na strednom ohni asi 5 minút, kým nezmäkne. 
- 
	Pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme bobkové listy. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú. 
- 
	Odstránime bobkové listy, pridáme mletú rascu, čierne korenie a soľ podľa chuti. Polievku rozmixujeme dohladka. 
- 
	Pridáme smotanu na varenie a ešte raz prevaríme. Podávame s opečeným chlebom a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. 
Zdroj foto: freepik
 
                                     
                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    