Krémová pórovo - zemiaková polievka

Krémová pórovo - zemiaková polievka

Ingrediencie:

  • 2 väčšie póry

  • 400 g zemiakov

  • 1,2 l zeleninového vývaru

  • 150 ml smotany na varenie

  • 1 PL masla

  • 1 PL olivového oleja

  • 1 ČL mletej rasce

  • ¼ ČL mletého čierneho korenia

  • 2 bobkové listy

  • soľ podľa chuti

  • Na podávanie: opečený chlieb, čerstvá petržlenová vňať​

Postup:

  1. Póry očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.

  2. V hrnci rozohrejeme olivový olej a maslo. Pridáme nakrájaný pór a restujeme ho na strednom ohni asi 5 minút, kým nezmäkne.

  3. Pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme bobkové listy. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

  4. Odstránime bobkové listy, pridáme mletú rascu, čierne korenie a soľ podľa chuti. Polievku rozmixujeme dohladka.

  5. Pridáme smotanu na varenie a ešte raz prevaríme. Podávame s opečeným chlebom a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

 

Zdroj foto: freepik