
Krémová pórovo - zemiaková polievka
Ingrediencie:
-
2 väčšie póry
-
400 g zemiakov
-
1,2 l zeleninového vývaru
-
150 ml smotany na varenie
-
1 PL masla
-
1 PL olivového oleja
-
1 ČL mletej rasce
-
¼ ČL mletého čierneho korenia
-
2 bobkové listy
-
soľ podľa chuti
-
Na podávanie: opečený chlieb, čerstvá petržlenová vňať
Postup:
-
Póry očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
-
V hrnci rozohrejeme olivový olej a maslo. Pridáme nakrájaný pór a restujeme ho na strednom ohni asi 5 minút, kým nezmäkne.
-
Pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme bobkové listy. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 15–20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
-
Odstránime bobkové listy, pridáme mletú rascu, čierne korenie a soľ podľa chuti. Polievku rozmixujeme dohladka.
-
Pridáme smotanu na varenie a ešte raz prevaríme. Podávame s opečeným chlebom a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: freepik