
Kelová polievka
Ingrediencie:
-
1 malá hlávka kelu
-
1 menšia cibuľa
-
1 strúčik cesnaku
-
2 PL mletej červenej papriky
-
1 PL hladkej múky
-
3–4 zemiaky, nakrájané na kocky
-
1,5 l vody
-
soľ podľa chuti
-
rasca podľa chuti
-
majorán podľa chuti
-
olej alebo maslo na opraženie
Postup:
-
Na oleji alebo masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
-
Pridáme na prúžky nakrájaný kel a mletú červenú papriku. Krátko orestujeme.
-
Pridáme hladkú múku a pretlačený cesnak, premiešame.
-
Zalejeme vodou, pridáme zemiaky, soľ, rascu a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
-
Na záver pridáme majorán podľa chuti.
Zdroj foto: freepik