Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Krémová polievka z medvedieho cesnaku

​Krémová polievka z medvedieho cesnaku je lahodný a zdravý pokrm, ideálny na jarné obdobie, keď je medvedí cesnak v sezóne. Táto polievka kombinuje jemnú chuť medvedieho cesnaku s krémovou konzistenciou, čím vytvára výnimočný gastronomický zážitok.

Ingrediencie:

  • 1 veľký zemiak

  • 800 ml zeleninového vývaru

  • za hrsť listov medvedieho cesnaku

  • 250 ml smotany na šľahanie

  • 1 lyžica masla

  • štipka muškátového orieška

  • mleté biele korenie, soľ

  • na ozdobenie: vyšľahaná smotana, lístky medvedieho cesnaku​

Postup:

  1. Zemiak očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka.

  2. Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k uvarenému zemiaku.

  3. Zmes prevaríme a následne rozmixujeme do hladka.

  4. Prilejeme smotanu, pridáme maslo, dobre premiešame a dochutíme muškátovým orieškom, bielym korením a soľou.

  5. Polievku necháme prejsť varom a následne odstavíme.

  6. Podávame ozdobenú vyšľahanou smotanou a lístkami medvedieho cesnaku.

Zdroj foto: Freepik