
Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Krémová polievka z medvedieho cesnaku je lahodný a zdravý pokrm, ideálny na jarné obdobie, keď je medvedí cesnak v sezóne. Táto polievka kombinuje jemnú chuť medvedieho cesnaku s krémovou konzistenciou, čím vytvára výnimočný gastronomický zážitok.
Ingrediencie:
-
1 veľký zemiak
-
800 ml zeleninového vývaru
-
za hrsť listov medvedieho cesnaku
-
250 ml smotany na šľahanie
-
1 lyžica masla
-
štipka muškátového orieška
-
mleté biele korenie, soľ
-
na ozdobenie: vyšľahaná smotana, lístky medvedieho cesnaku
Postup:
-
Zemiak očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka.
-
Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k uvarenému zemiaku.
-
Zmes prevaríme a následne rozmixujeme do hladka.
-
Prilejeme smotanu, pridáme maslo, dobre premiešame a dochutíme muškátovým orieškom, bielym korením a soľou.
-
Polievku necháme prejsť varom a následne odstavíme.
-
Podávame ozdobenú vyšľahanou smotanou a lístkami medvedieho cesnaku.
Zdroj foto: Freepik