Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Krémová polievka z medvedieho cesnaku je lahodný a zdravý pokrm, ideálny na jarné obdobie, keď je medvedí cesnak v sezóne. Táto polievka kombinuje jemnú chuť medvedieho cesnaku s krémovou konzistenciou, čím vytvára výnimočný gastronomický zážitok.
Ingrediencie:
- 
	
1 veľký zemiak
 - 
	
800 ml zeleninového vývaru
 - 
	
za hrsť listov medvedieho cesnaku
 - 
	
250 ml smotany na šľahanie
 - 
	
1 lyžica masla
 - 
	
štipka muškátového orieška
 - 
	
mleté biele korenie, soľ
 - 
	
na ozdobenie: vyšľahaná smotana, lístky medvedieho cesnaku
 
Postup:
- 
	
Zemiak očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka.
 - 
	
Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k uvarenému zemiaku.
 - 
	
Zmes prevaríme a následne rozmixujeme do hladka.
 - 
	
Prilejeme smotanu, pridáme maslo, dobre premiešame a dochutíme muškátovým orieškom, bielym korením a soľou.
 - 
	
Polievku necháme prejsť varom a následne odstavíme.
 - 
	
Podávame ozdobenú vyšľahanou smotanou a lístkami medvedieho cesnaku.
 
Zdroj foto: Freepik