Kapustnica

Kapustnica

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty

  • 400 g údených bravčových rebierok

  • 6 menších zemiakov

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • bobkový list

  • mletá červená paprika

  • celé čierne korenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rezance​

Postup:

  1. V hrnci opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

  2. Pridáme kapustu a podľa kyslosti a chuti pridáme dostatočné množstvo vody.

  3. Pridáme údené bravčové rebierka, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, soľ a bobkový list.

  4. Po hodine varenia malým sitkom vyberieme kapustu a pridáme ošúpané celé zemiaky.

  5. Polievku môžeme dochutiť vegetou alebo ak je málo kyslá, pridať trochu deka (zelko).

  6. Dávame pozor, aby sa zemiaky nerozvarili; po približne 30 minútach by mali byť hotové.

  7. Podávame s hrubými rezancami.​

Zdroj foto: freepik