Kapustnica
Ingrediencie:
- 
	
500 g kyslej kapusty
 - 
	
400 g údených bravčových rebierok
 - 
	
6 menších zemiakov
 - 
	
1 cibuľa
 - 
	
2 strúčiky cesnaku
 - 
	
bobkový list
 - 
	
mletá červená paprika
 - 
	
celé čierne korenie
 - 
	
soľ
 - 
	
mleté čierne korenie
 - 
	
rezance
 
Postup:
- 
	
V hrnci opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
 - 
	
Pridáme kapustu a podľa kyslosti a chuti pridáme dostatočné množstvo vody.
 - 
	
Pridáme údené bravčové rebierka, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, soľ a bobkový list.
 - 
	
Po hodine varenia malým sitkom vyberieme kapustu a pridáme ošúpané celé zemiaky.
 - 
	
Polievku môžeme dochutiť vegetou alebo ak je málo kyslá, pridať trochu deka (zelko).
 - 
	
Dávame pozor, aby sa zemiaky nerozvarili; po približne 30 minútach by mali byť hotové.
 - 
	
Podávame s hrubými rezancami.
 
Zdroj foto: freepik