
Kapustnica
Ingrediencie:
-
500 g kyslej kapusty
-
400 g údených bravčových rebierok
-
6 menších zemiakov
-
1 cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
bobkový list
-
mletá červená paprika
-
celé čierne korenie
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
rezance
Postup:
-
V hrnci opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
-
Pridáme kapustu a podľa kyslosti a chuti pridáme dostatočné množstvo vody.
-
Pridáme údené bravčové rebierka, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, soľ a bobkový list.
-
Po hodine varenia malým sitkom vyberieme kapustu a pridáme ošúpané celé zemiaky.
-
Polievku môžeme dochutiť vegetou alebo ak je málo kyslá, pridať trochu deka (zelko).
-
Dávame pozor, aby sa zemiaky nerozvarili; po približne 30 minútach by mali byť hotové.
-
Podávame s hrubými rezancami.
Zdroj foto: freepik