Jesenná zeleninová polievka
Každý si občas láme hlavu nad tým, čo pripraviť na obed alebo na večeru. Aj keď nás zo všetkých strán obklopuje množstvo receptov, nápad na konkrétne jedlo neprichádza. Polievky sú často neprávom zabudnutým jedlom, ktoré často zasýtia rovnako ako hlavný chod.
Ingrediencie:
- 1,5 l zeleninového vývaru – mrkva, petržlen, zeler, cibuľa
- ½ strednej tekvice Hokkaido
- 3 paradajky
- ½ chilli papričky
- kúsok zázvoru
- za hrsť vlašských orechov
- olivový olej
Postup:
- Tekvicu nakrájajte na kocky, očistite zázvor a rozkrájajte ho na drobné kúsky, rovnako i chilli papričku.
- V hrnci si rozpáľte tri lyžice olivového oleja. Pridajte tekvicu a sprudka ju opečte.
- Nakrájajte paradajky a pridajte k tekvici. Po troch minútach pridajte chilli, zázvor a zalejte vývarom. Všetko varte asi 20 minút do zmäknutia.
- Celú polievku rozmixujte ponorným mixérom.
- Na panvici opražte vlašské orechy. Polievku podávajte dozdobenú orechmi a pokvapkanú olivovým olejom.