
Hovädzia polievka
Ingrediencie:
-
200 g hovädzích kostí
-
500 g hovädzieho mäsa
-
2 l vody
-
soľ
-
3–4 guľôčky nového korenia
-
5–6 guľôčok celého čierneho korenia
-
1 väčšia mrkva
-
1 petržlen
-
1 menší zeler
-
1 cibuľa (môže byť aj neolúpaná pre zlatistú farbu vývaru)
Postup:
-
Hovädzie mäso a kosti dôkladne umyjeme, vložíme do veľkého hrnca a zalejeme studenou vodou.
-
Privedieme do varu a potom teplotu stiahneme, aby polievka iba jemne prebublávala.
-
Osolíme a pridáme korenie. Po hodine varenia vložíme do vývaru očistenú zeleninu a cibuľu.
-
Pokračujeme vo varení na miernom ohni ďalších 60–90 minút, kým nie sú mäso aj zelenina mäkké.
-
Hotovú polievku scedíme – ak chceme číry vývar. Mäso a zeleninu môžeme nakrájať a vrátiť späť do vývaru.
-
Podávame s rezancami, ryžou alebo len tak – čistý vývar s kúskami mäsa a zeleniny.
Zdroj foto: freepik