Hovädzí vývar s kúskami mäsa a zeleniny

Hovädzí vývar s kúskami mäsa a zeleniny

Poctivá, výživná hovädzia polievka – ideálna ako výdatné predjedlo alebo hlavný chod. Vývar získava silnú chuť pomalým varením hovädzích kostí s mäsom a celým korením.

Ingrediencie:

  • 200 g hovädzích kostí

  • 500 g hovädzieho mäsa

  • 2 l vody

  • soľ

  • 3–4 guľôčky nového korenia

  • 5–6 guľôčok celého čierneho korenia

  • 1 väčšia mrkva

  • 1 petržlen

  • 1 menší zeler

  • 1 cibuľa (môže byť aj neolúpaná pre zlatistú farbu vývaru)

Postup:

  1. Hovädzie mäso a kosti dôkladne umyjeme, vložíme do veľkého hrnca a zalejeme studenou vodou.

  2. Privedieme do varu a potom teplotu stiahneme, aby polievka iba jemne prebublávala.

  3. Osolíme a pridáme korenie. Po hodine varenia vložíme do vývaru očistenú zeleninu a cibuľu.

  4. Pokračujeme vo varení na miernom ohni ďalších 60–90 minút, kým nie sú mäso aj zelenina mäkké.

  5. Hotovú polievku scedíme – ak chceme číry vývar. Mäso a zeleninu môžeme nakrájať a vrátiť späť do vývaru.

  6. Podávame s rezancami, ryžou alebo len tak – čistý vývar s kúskami mäsa a zeleniny.

Zdroj foto: Freepik