Grilované marhule s plesňovým syrom

Grilované marhule s plesňovým syrom

Grilované marhule s plesňovým syrom sú jednoduchý a elegantný recept, ktorý kombinuje sladkosť ovocia s výraznou chuťou syra. Marhule a syr sa ugrilujú, podávajú sa s creme fraiche ochuteným sirupom zo smrekových výhonkov, posypané drvenými lieskovými orieškami a prachom zo smrekových výhonkov.

(2 porcie | nízka náročnosť | čas prípravy 20 minút)

Ingrediencie:

  • 4 ks marhúľ
  • 1 balenie plesňového syra COOP Jednota Na grile
  • 100 g creme fraiche
  • 1 dcl sirupu zo smrekových výhonkov
  • lieskové oriešky
  • bylinky na dozdobenie
  • prach zo smrekových výhonkov

Postup:

  1. Creme fraiche vymiešame so sirupom zo smrekových výhonkov a naplníme do cukrárenského vrecka.
  2. Marhule a plesňový syr prekrojíme na polovice a ugrilujeme.
  3. Lieskové oriešky nadrvíme v mažiari alebo rozmixujeme.
  4. Na tanier naservírujeme grilovaný syr s marhuľami, pridáme creme fraiche, posypeme lieskovcami a prachom zo smrekových výhonkov.
  5. Pokvapkáme ešte trochou sirupu a dozdobíme bylinkami podľa chuti.

Prečítajte si praktické tipy, ako dosiahnuť, aby boli vaše grilované pokrmy ešte chutnejšie a vyskúšajte viac receptov COOP Jednota Na grile od Dávida Géczyho.

Zdroj foto: COOP Jednota