
Grilované marhule s plesňovým syrom
Grilované marhule s plesňovým syrom sú jednoduchý a elegantný recept, ktorý kombinuje sladkosť ovocia s výraznou chuťou syra. Marhule a syr sa ugrilujú, podávajú sa s creme fraiche ochuteným sirupom zo smrekových výhonkov, posypané drvenými lieskovými orieškami a prachom zo smrekových výhonkov.
(2 porcie | nízka náročnosť | čas prípravy 20 minút)
Ingrediencie:
- 4 ks marhúľ
- 1 balenie plesňového syra COOP Jednota Na grile
- 100 g creme fraiche
- 1 dcl sirupu zo smrekových výhonkov
- lieskové oriešky
- bylinky na dozdobenie
- prach zo smrekových výhonkov
Postup:
- Creme fraiche vymiešame so sirupom zo smrekových výhonkov a naplníme do cukrárenského vrecka.
- Marhule a plesňový syr prekrojíme na polovice a ugrilujeme.
- Lieskové oriešky nadrvíme v mažiari alebo rozmixujeme.
- Na tanier naservírujeme grilovaný syr s marhuľami, pridáme creme fraiche, posypeme lieskovcami a prachom zo smrekových výhonkov.
- Pokvapkáme ešte trochou sirupu a dozdobíme bylinkami podľa chuti.
Prečítajte si praktické tipy, ako dosiahnuť, aby boli vaše grilované pokrmy ešte chutnejšie a vyskúšajte viac receptov COOP Jednota Na grile od Dávida Géczyho.
Zdroj foto: COOP Jednota