Marhuľovo-paprikové čatní

Marhuľovo-paprikové čatní

Stačí na: 6 pohárov po 375 ml
Doba prípravy: asi 35 minút

Prísady:

  • 4 PL olivového oleja
  • 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky
  • 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
  • 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 2 čili papričky očistené a nasekané najemno
  • 2 KL nasekaného tymianu
  • 100 ml octu
  • 1 balenie želírovacieho cukru
  • asi 2 ½ KL soli
  • ½ KL čerstvo namletého korenia
  • 1 balíček konzervačného prípravku

Príprava:

  1. Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
  2. Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

  • Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivky.
  • Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.

Zdroj foto: Dr. Oetker