Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Ingrediencie:

  • 25 lístkov čerstvej bazalky

  • 8 polievkových lyžíc panenského olivového oleja

  • píniové oriešky

  • pretlačený cesnak

  • 50 g parmezánu

  • soľ

  • čierne korenie​

Postup:

  1. Rozmixujte čerstvé bazalkové lístky s panenským olivovým olejom.

  2. Pridajte píniové oriešky, pretlačený cesnak a nastrúhaný parmezán.

  3. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  4. Pesto je ideálne na dochutenie cestovín, šalátov alebo ako nátierka na pečivo.​

Bazalka je najlepšia v čerstvej forme. Lístky by mali byť sýtozelenej farby; žlté alebo hnedé listy naznačujú nesprávnu starostlivosť o rastlinu. Pri výbere sušenej bazalky uprednostnite kvalitné koreniny z overených obchodov. Bazalka je vhodná na dochutenie šalátov, omáčok či hydinového mäsa.

Zdroj foto: freepik