PESTO

PESTO


Pripravte si spolu s nami úžasné pesto
 
Príprava je veľmi jednoduchá. Rozmixujte 25 lístkov čerstvej bazalky s ôsmimi polievkovými lyžicami panenského olivového oleja. Pridajte píniové oriešky, pretlačený cesnak a 50 g parmezánu. Dochuťte soľou a čiernym korením. Pesto je skvelé napríklad k cestovinám.

 

Využitie bazalky v kuchyni
 
Jednoznačná rada znie, že bazalka je najlepšia v čerstvej forme. Lístky zdravej rastlinky sú sýtozelenej farby. Ak sú žlté, prípadne hnedé, o rastlinku sa nestaráte vhodne.
Ak sa rozhodnete pre sušenú verziu, vyberajte kvalitné koreniny v špecializovaných obchodoch s koreninami. Pri nákupoch v supermarketoch hľadajte ekologicky pestovanú bazalku, kde existuje predpoklad zachovania dôležitých látok.
Bazalka je ako korenina vhodná na dochutenie šalátov, omáčok či hydiny.