
Bazalkové pesto
Ingrediencie:
-
25 lístkov čerstvej bazalky
-
8 polievkových lyžíc panenského olivového oleja
-
píniové oriešky
-
pretlačený cesnak
-
50 g parmezánu
-
soľ
-
čierne korenie
Postup:
-
Rozmixujte čerstvé bazalkové lístky s panenským olivovým olejom.
-
Pridajte píniové oriešky, pretlačený cesnak a nastrúhaný parmezán.
-
Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
Pesto je ideálne na dochutenie cestovín, šalátov alebo ako nátierka na pečivo.
Bazalka je najlepšia v čerstvej forme. Lístky by mali byť sýtozelenej farby; žlté alebo hnedé listy naznačujú nesprávnu starostlivosť o rastlinu. Pri výbere sušenej bazalky uprednostnite kvalitné koreniny z overených obchodov. Bazalka je vhodná na dochutenie šalátov, omáčok či hydinového mäsa.
Zdroj foto: freepik