Vajíčkové muffiny

Vajíčkové muffiny

Potrebujeme

  • 4 vajcia
  • 50ml mlieka
  • nadrobno nakrájaná sezónna zelenina
  • bylinky podľa chuti
  • soľ
  • Staromestská slanina Mecom
  • párok, klobáska alebo údené mäso podľa preferencií


Postupujeme

  1. Vajíčka v miske rozšľaháme s mliekom a osolíme. Do muffinovej formy vložíme plátok slaniny a nadrobno nakrájanú sezónnu zeleninu podľa chuti (cibuľka, paprika, paradajka, kukurice, šampiňóny). Nakrájanú zeleninu môžeme pred pridaním do formy opražiť na masle – to sa hodí hlavne pri tvrdších druhoch ako je napríklad mrkva alebo brokolica.
  2. Pridáme pokrájané mäso a bylinky podľa chuti (petržlenovú vňať, tymián, koriander, bazalku). Takto naplnené formičky zalejeme vajíčkom s mliekom a lyžičkou opatrne zľahka vo formičke premiešame, aby všetko nezostalo len na dne.
  3. Formičky vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme približne 15 minút. Hotové vajíčkové muffiny dozdobíme bylinkou a podávame. Môžeme tiež zľahka namazať medovou či celozrnnou horčicou.