
Gazdovská kapustová polievka
Ingrediencie:
-
500 g kyslej kapusty
-
1,5 l vody
-
1 cibuľa
-
100 g bravčovej masti
-
250 g údenej klobásy
-
mletá červená paprika
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
trochu sušených hríbov
-
1 strúčik cesnaku
-
2–3 lyžice hladkej múky
-
100 g zemiakov
Postup:
-
Kyslú kapustu pokrájame.
-
Na časti masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú klobásu.
-
Pridáme mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, pokrájané (predtým na pol hodiny namočené a vyžmýkané) sušené hríby a všetko spolu varíme vo vode.
-
Zvyšnú masť a múku použijeme na prípravu zápražky, ktorou polievku zahustíme.
-
Pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky a ostatné suroviny, potom varíme do mäkka.
-
Každú porciu môžeme na tanieri ozdobiť lyžicou kyslej smotany.
Zdroj foto: freepik