 
                            Gazdovská kapustová polievka
Ingrediencie:
- 
	500 g kyslej kapusty 
- 
	1,5 l vody 
- 
	1 cibuľa 
- 
	100 g bravčovej masti 
- 
	250 g údenej klobásy 
- 
	mletá červená paprika 
- 
	soľ 
- 
	mleté čierne korenie 
- 
	trochu sušených hríbov 
- 
	1 strúčik cesnaku 
- 
	2–3 lyžice hladkej múky 
- 
	100 g zemiakov 
Postup:
- 
	Kyslú kapustu pokrájame. 
- 
	Na časti masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú klobásu. 
- 
	Pridáme mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, pokrájané (predtým na pol hodiny namočené a vyžmýkané) sušené hríby a všetko spolu varíme vo vode. 
- 
	Zvyšnú masť a múku použijeme na prípravu zápražky, ktorou polievku zahustíme. 
- 
	Pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky a ostatné suroviny, potom varíme do mäkka. 
- 
	Každú porciu môžeme na tanieri ozdobiť lyžicou kyslej smotany. 
Zdroj foto: freepik
 
                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    