Gazdovská kapustová polievka

Gazdovská kapustová polievka

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty

  • 1,5 l vody

  • 1 cibuľa

  • 100 g bravčovej masti

  • 250 g údenej klobásy

  • mletá červená paprika

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • trochu sušených hríbov

  • 1 strúčik cesnaku

  • 2–3 lyžice hladkej múky

  • 100 g zemiakov​

Postup:

  1. Kyslú kapustu pokrájame.

  2. Na časti masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú klobásu.

  3. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, pokrájané (predtým na pol hodiny namočené a vyžmýkané) sušené hríby a všetko spolu varíme vo vode.

  4. Zvyšnú masť a múku použijeme na prípravu zápražky, ktorou polievku zahustíme.

  5. Pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky a ostatné suroviny, potom varíme do mäkka.

  6. Každú porciu môžeme na tanieri ozdobiť lyžicou kyslej smotany.

 

Zdroj foto: freepik