Francúzska krémová polievka

Francúzska krémová polievka

Potrebujeme:

  • 1- 2 kocky bujónu
  • 200 g hrášku
  • 3 mrkvy
  • 1 kaleráb
  • 3 zemiaky
  • 1 menší pór
  • 2 PL masla
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Kaleráb, zemiaky, mrkvu a pór pokrájame na kocky.
  2. V hrnci rozpustíme 2 polievkové lyžice masla a zeleninu v ňom podusíme.
  3. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a zalejeme vývarom.
  4. Varíme približne pol hodiny, potom pridáme hrášok a varíme ďalších 10 minút.
  5. Na záver polievku rozmixujeme. Pred servírovaním do nej môžme dať kúsky masla a ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Zdroj foto: freepik