
Cesnakový krém s parmezánom
Potrebujeme:
- 6 väčších zemiakov
- 1 cibuľa
- 10 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice masla
- 400ml vývaru
- 250ml mlieka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 200ml smotany na šľahanie
- strúhaný parmezán
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme maslo a cibuľu. Chvíľu restujeme, pridáme 6 strúčikov cesnaku a necháme opekať ešte 1 minútu. Zalejeme vývarom, mliekom, pridáme zemiaky, soľ, korenie a necháme variť až kým zemiaky úplne nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a prelisujeme zvyšné strúčiky cesnaku. Necháme zovrieť a môžeme podávať s postrúhaným parmezánom.
Zdroj foto: freepik