Cesnakový krém s parmezánom

Cesnakový krém s parmezánom

Potrebujeme:

  • 6 väčších zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 400ml vývaru
  • 250ml mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200ml smotany na šľahanie
  • strúhaný parmezán

Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme maslo a cibuľu. Chvíľu restujeme, pridáme 6 strúčikov cesnaku a necháme opekať ešte 1 minútu. Zalejeme vývarom, mliekom, pridáme zemiaky, soľ, korenie a necháme variť až kým zemiaky úplne nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a prelisujeme zvyšné strúčiky cesnaku. Necháme zovrieť a môžeme podávať s postrúhaným parmezánom.

Zdroj foto: freepik