Demikát

Demikát

Potrebujeme:

1,5 l vody
1 cibuľa
soľ a korenie
200 g zemiakov
1 ČL mletej červenej papriky
½ ČL rasce
125 g bryndze
100 ml sladkej smotany
2 krajce čierneho chleba
1 PL lyžica masti

Postup:

Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.

Bryndzu dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.

Čierny chlieb nakrájame na kocky, opražíme na rozpálenej masti a nasypeme ho do polievky.

Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, cibuľkou alebo
kôprom