Cibuľačka- slovenská verzia

Cibuľačka- slovenská verzia

Potrebujeme:

  • 4 väčšie cibule
  • hladkú múku
  • soľ
  • korenie
  • bobkový list
  • celé nové korenie
  • klobásku
  • 4 väčšie zemiaky
  • mlieko
  • 1 kocku slepačieho bujónu
  • 2 vajíčka na tvrdo

Postup:

  1. Olúpanú cibuľu si rozkrojíme na polovicu a nakrájame na tenučké mesiačiky, tie dáme na oleji speniť dozlatista, potom pridáme 3 lyžice hladkej múky a urobíme zápražku spolu s cibuľkou. Potom zalejeme chladnou vodou a na strednom ohni varíme.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, klobásku v celku, celé nové korenie (asi 4 ks), 2 ks bobkového listu a varíme dovtedy, kým sa neuvaria zemiaky a klobása. Pridáme 1 kocku kuracieho bujónu a dochutíme maggi korením.
  3. Zalejeme 3 dcl mlieka, necháme prejť varom. Pred podávaním, dáme do stredu taniera mesiačiky - natvrdo uvarených vajec, môžme dať aj lyžicu kyslej smotany.

Zdroj foto: freepik