Cibuľačka- slovenská verzia
Potrebujeme:
- 4 väčšie cibule
- hladkú múku
- soľ
- korenie
- bobkový list
- celé nové korenie
- klobásku
- 4 väčšie zemiaky
- mlieko
- 1 kocku slepačieho bujónu
- 2 vajíčka na tvrdo
Postup:
- Olúpanú cibuľu si rozkrojíme na polovicu a nakrájame na tenučké mesiačiky, tie dáme na oleji speniť dozlatista, potom pridáme 3 lyžice hladkej múky a urobíme zápražku spolu s cibuľkou. Potom zalejeme chladnou vodou a na strednom ohni varíme.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, klobásku v celku, celé nové korenie (asi 4 ks), 2 ks bobkového listu a varíme dovtedy, kým sa neuvaria zemiaky a klobása. Pridáme 1 kocku kuracieho bujónu a dochutíme maggi korením.
- Zalejeme 3 dcl mlieka, necháme prejť varom. Pred podávaním, dáme do stredu taniera mesiačiky - natvrdo uvarených vajec, môžme dať aj lyžicu kyslej smotany.
Zdroj foto: freepik