Bravčové karé na kosti s grilovanou zeleninou a omáčkou

Bravčové karé na kosti s grilovanou zeleninou a omáčkou

Bravčové karé na kosti s grilovanou zeleninou a omáčkou je chutný a jednoduchý recept ideálny na grilovanie. Mäso sa ochutí a ugriluje do šťavnatej podoby, podáva sa s grilovanou mrkvou a brokolicou. Omáčka z demi glace, horčice a masla dodáva pokrmu bohatú chuť.

(2 porcie | stredná náročnosť | čas prípravy 30 minút)

Ingrediencie:

  • 2 ks bravčového karé na kosti (cca 400 g)
  • 1 dcl demi glace
  • 40 g horčice s jalapeňo COOP Jednota Na grile
  • 100 g masla
  • Grilovacia zmes na zeleninu COOP Jednota Na grile
  • 150 g divokej brokolice
  • 150 g mladej mrkvičky
  • Olivový olej COOP Jednota Na grile
  • soľ, čierne korenie
  • bylinky na dozdobenie

Postup:

  1. Mäso potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  2. Brokolicu a mrkvu očistíme a dáme do vriacej osolenej vody na cca 3 minúty. Po uvarení ihneď šokovo schladíme v ľadovej vode, aby si zelenina zachovala chrumkavosť.
  3. Zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacou zmesou a krátko ugrilujeme.
  4. V malom hrnci na miernom plameni prehrejeme demi glace, primiešame horčicu s jalapeňo, odstavíme a zapracujeme studené maslo do hladkej krémovej omáčky.
  5. Mäso ugrilujeme na vnútornú teplotu 61 – 65 °C, nakrájame na pásiky.
  6. Podávame s grilovanou zeleninou a omáčkou, dozdobíme bylinkami.

Prečítajte si praktické tipy, ako dosiahnuť, aby boli vaše grilované pokrmy ešte chutnejšie a vyskúšajte viac receptov COOP Jednota Na grile od Dávida Géczyho.

Zdroj foto: Freepik