
Bravčové karé na kosti s grilovanou zeleninou a omáčkou
Bravčové karé na kosti s grilovanou zeleninou a omáčkou je chutný a jednoduchý recept ideálny na grilovanie. Mäso sa ochutí a ugriluje do šťavnatej podoby, podáva sa s grilovanou mrkvou a brokolicou. Omáčka z demi glace, horčice a masla dodáva pokrmu bohatú chuť.
(2 porcie | stredná náročnosť | čas prípravy 30 minút)
Ingrediencie:
- 2 ks bravčového karé na kosti (cca 400 g)
- 1 dcl demi glace
- 40 g horčice s jalapeňo COOP Jednota Na grile
- 100 g masla
- Grilovacia zmes na zeleninu COOP Jednota Na grile
- 150 g divokej brokolice
- 150 g mladej mrkvičky
- Olivový olej COOP Jednota Na grile
- soľ, čierne korenie
- bylinky na dozdobenie
Postup:
- Mäso potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
- Brokolicu a mrkvu očistíme a dáme do vriacej osolenej vody na cca 3 minúty. Po uvarení ihneď šokovo schladíme v ľadovej vode, aby si zelenina zachovala chrumkavosť.
- Zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacou zmesou a krátko ugrilujeme.
- V malom hrnci na miernom plameni prehrejeme demi glace, primiešame horčicu s jalapeňo, odstavíme a zapracujeme studené maslo do hladkej krémovej omáčky.
- Mäso ugrilujeme na vnútornú teplotu 61 – 65 °C, nakrájame na pásiky.
- Podávame s grilovanou zeleninou a omáčkou, dozdobíme bylinkami.
Prečítajte si praktické tipy, ako dosiahnuť, aby boli vaše grilované pokrmy ešte chutnejšie a vyskúšajte viac receptov COOP Jednota Na grile od Dávida Géczyho.
Zdroj foto: Freepik