Bezlepkový jablčník

Bezlepkový jablčník

Potrebujeme:
500g bezlepkovej múky UNI
200g práškového cukru
2 vajcia
1 prášok do pečiva
1 Palmarin
jablká
vlašské orechy
 
POSTUP:
Palmarín zmiešame s práškovým cukrom, pridáme celé vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vsypeme do masy a miesime pokiaľ nám nevznikne cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Vyvaľkáme dva pláty. Jeden rozprestrieme na plech, popicháme vidličkou, posypeme najemno zomletými vlašskými orechmi na ktoré nastrúhame jablká. Posypeme škoricovým cukrom. Zakryjeme druhým plátom cesta, ktoré taktiež popicháme. Dáme piecť z oboch pokým koláč nezružovie (cca 30-40min). Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.