Pistáciový koláč s jahodami

Pistáciový koláč s jahodami

Suroviny:

  • 120 g masla

  • 120 g kryštálového cukru

  • 3 vajcia

  • 150 g nesolených pistácií

  • 15 g Zlatého klasu

  • 10 ml tuzemáku

  • 2 balenia lístkového cesta

  • štipka soli

  • 500 g jahôd

  • 40 g medu

  • šťava z ½ citróna​

Postup:

  1. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny.

  2. Postupne zašľaháme vajcia.

  3. Pridáme najemno namleté pistácie, Zlatý klas, tuzemák a premiešame.

  4. Jedno lístkové cesto rozprestrieme a vyrežeme z neho 30 cm dlhý obdĺžnik.

  5. Z druhého cesta vyrežeme 2 cm široké pásy a vytvoríme vyvýšené okraje na obdĺžniku.

  6. Do stredu natrieme pripravený krém.

  7. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom so štipkou soli.

  8. Na krém poukladáme umyté a nakrájané jahody.

  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.

  10. Upečený a vychladnutý koláč polejeme medom zmiešaným s citrónovou šťavou.​

Servírovanie:

Koláč podávame ozdobený na štvrtiny nakrájanými čerstvými jahodami a nahrubo nasekanými pistáciami.​

Video pre inšpiráciu :

Zdroj foto: freepik