Ringlotový koláč

Ringlotový koláč

Ingrediencie:

  • 7 polievkových lyžíc polohrubej múky

  • prášok do pečiva

  • 6 vajec

  • 6 lyžíc cukru

  • 6 lyžíc oleja

  • 1 dcl mlieka

  • trochu vlašských orechov

  • 1/2 kg ringlot​

Postup:

  1. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, cukor, olej, žĺtky, mlieko a všetko vyšľaháme.

  2. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.

  3. Do vymasteného a múkou vysypaného pekáča vlejeme masu.

  4. Ringloty nakrájame na menšie kúsky, obalíme v múke a nasypeme rovnomerne na masu.

  5. Orechy posekáme a takisto nasypeme na koláč.

  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 – 25 minút.

  7. Upečený koláč nakrájame a posypeme vanilkovým cukrom.​

Tento recept je vhodný na využitie sezónnych ringlôt a je ideálny na rýchle pečenie počas letných mesiacov.

Zdroj foto: freepik