
Ringlotový koláč
Ingrediencie:
-
7 polievkových lyžíc polohrubej múky
-
prášok do pečiva
-
6 vajec
-
6 lyžíc cukru
-
6 lyžíc oleja
-
1 dcl mlieka
-
trochu vlašských orechov
-
1/2 kg ringlot
Postup:
-
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, cukor, olej, žĺtky, mlieko a všetko vyšľaháme.
-
Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
-
Do vymasteného a múkou vysypaného pekáča vlejeme masu.
-
Ringloty nakrájame na menšie kúsky, obalíme v múke a nasypeme rovnomerne na masu.
-
Orechy posekáme a takisto nasypeme na koláč.
-
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 – 25 minút.
-
Upečený koláč nakrájame a posypeme vanilkovým cukrom.
Tento recept je vhodný na využitie sezónnych ringlôt a je ideálny na rýchle pečenie počas letných mesiacov.
Zdroj foto: freepik