
Tekvicovo-mrkvový koláč
Vitamínmi nabitý, vláčny koláč, ktorý zasýti aj v menšom množstve. Ideálny na desiatu či raňajky.
Suroviny (na 10 porcií):
-
½ šálky polohrubej múky
-
½ šálky celozrnnej múky
-
1 lyžička kypriaceho prášku
-
½ lyžičky mletej škorice
-
¼ lyžičky sódy bikarbóny
-
¼ lyžičky soli
-
1 celé vajce
-
1 vaječný bielok
-
½ šálky hnedého cukru
-
½ šálky uvarenej oranžovej tekvice
-
2 lyžice rastlinného oleja
-
2 lyžice roztopeného masla
-
1 lyžica postrúhanej pomarančovej kôry
-
¾ šálky hrozienok
-
½ šálky nastrúhanej mrkvy
-
⅓ šálky sušených brusníc
-
2 lyžice posekaných vlašských orechov
Postup:
-
Predhrejte rúru na 180 °C.
-
Zmiešajte oba druhy múky, kypriaci prášok, škoricu, sódu bikarbónu a soľ.
-
V inej mise vyšľahajte vajce a bielko cca 30 sekúnd mixérom.
-
Pridajte hnedý cukor, tekvicu, olej, maslo a pomarančovú kôru, mixujte dohladka.
-
Primiešajte sypké suroviny.
-
Nakoniec vmiešajte hrozienka, nastrúhanú mrkvu a brusnice.
-
Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Posypte vlašskými orechmi.
-
Pečte 25 minút pri 180 °C.
-
Nechajte vychladnúť a krájajte na porcie.
Zdroj foto: freepik