Tekvicovo-mrkvový koláč

Tekvicovo-mrkvový koláč

Vitamínmi nabitý, vláčny koláč, ktorý zasýti aj v menšom množstve. Ideálny na desiatu či raňajky.

Suroviny (na 10 porcií):

  • ½ šálky polohrubej múky

  • ½ šálky celozrnnej múky

  • 1 lyžička kypriaceho prášku

  • ½ lyžičky mletej škorice

  • ¼ lyžičky sódy bikarbóny

  • ¼ lyžičky soli

  • 1 celé vajce

  • 1 vaječný bielok

  • ½ šálky hnedého cukru

  • ½ šálky uvarenej oranžovej tekvice

  • 2 lyžice rastlinného oleja

  • 2 lyžice roztopeného masla

  • 1 lyžica postrúhanej pomarančovej kôry

  • ¾ šálky hrozienok

  • ½ šálky nastrúhanej mrkvy

  • ⅓ šálky sušených brusníc

  • 2 lyžice posekaných vlašských orechov


Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.

  2. Zmiešajte oba druhy múky, kypriaci prášok, škoricu, sódu bikarbónu a soľ.

  3. V inej mise vyšľahajte vajce a bielko cca 30 sekúnd mixérom.

  4. Pridajte hnedý cukor, tekvicu, olej, maslo a pomarančovú kôru, mixujte dohladka.

  5. Primiešajte sypké suroviny.

  6. Nakoniec vmiešajte hrozienka, nastrúhanú mrkvu a brusnice.

  7. Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie.

  8. Posypte vlašskými orechmi.

  9. Pečte 25 minút pri 180 °C.

  10. Nechajte vychladnúť a krájajte na porcie.

Zdroj foto: freepik