Bezlepkový jablkovo-orechový koláč

Bezlepkový jablkovo-orechový koláč

Ingrediencie:

  • 500 g bezlepkovej múky UNI

  • 200 g práškového cukru

  • 2 vajcia

  • 1 prášok do pečiva

  • 1 Palmarin

  • jablká

  • vlašské orechy

  • škoricový cukor (na posypanie)

  • práškový cukor (na posypanie po upečení)


Postup:

  1. Palmarin vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme celé vajcia.

  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme k maslovej zmesi. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice.

  3. Vyvaľkáme dva rovnaké pláty. Jeden uložíme na plech, popicháme vidličkou.

  4. Posypeme najemno mletými orechmi, na ktoré nastrúhame jablká. Posypeme škoricovým cukrom.

  5. Zakryjeme druhým plátom, opäť popicháme.

  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30–40 minút, kým koláč nezružovie.

  7. Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.

 

Zdroj foto: freepik