
Bezlepkový jablkovo-orechový koláč
Ingrediencie:
-
500 g bezlepkovej múky UNI
-
200 g práškového cukru
-
2 vajcia
-
1 prášok do pečiva
-
1 Palmarin
-
jablká
-
vlašské orechy
-
škoricový cukor (na posypanie)
-
práškový cukor (na posypanie po upečení)
Postup:
-
Palmarin vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme celé vajcia.
-
Múku zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme k maslovej zmesi. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice.
-
Vyvaľkáme dva rovnaké pláty. Jeden uložíme na plech, popicháme vidličkou.
-
Posypeme najemno mletými orechmi, na ktoré nastrúhame jablká. Posypeme škoricovým cukrom.
-
Zakryjeme druhým plátom, opäť popicháme.
-
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30–40 minút, kým koláč nezružovie.
-
Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.
Zdroj foto: freepik