Kakaový koláč k šálke kávy

Kakaový koláč k šálke kávy

Tento kakaový koláč je jednoduchý a chutný recept, ideálny na rýchle pečenie. Vďaka kakaovej zmesi je koláč vláčny a plný chuti. Orechy na vrchu dodávajú koláču príjemnú chrumkavosť. Je to skvelý dezert na rodinné stretnutia alebo ako sladká pochúťka k šálke kávy.​

Ingrediencie:

  • 250 g masla

  • 3 polievkové lyžice kakaa

  • 2 poháre kryštálového cukru

  • 1 pohár vlažnej vody

  • 1 vanilínový cukor

  • 4 vajcia

  • 2 poháre polohrubej múky

  • 1 prášok do pečiva

  • orechy na posypanie (voliteľné)​

Postup:

  1. Na miernom ohni rozpustíme maslo, do ktorého zamiešame cukor, kakao a vlažnú vodu. Nevaríme.

  2. Z tejto zmesi odoberieme 1 pohár a odložíme ho na neskoršie použitie.

  3. Do zvyšnej zmesi pridáme vajcia, múku s práškom do pečiva a vanilínový cukor. Dobre vyšľaháme.

  4. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.

  5. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30–40 minút.

  6. Ešte horúci koláč polejeme odloženou kakaovou zmesou a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche.

  7. Ihneď posypeme pomletými alebo posekanými orechmi.

  8. Po vychladnutí môžeme podávať.​

Zdroj foto: Freepik