
Kakaový koláč k šálke kávy
Tento kakaový koláč je jednoduchý a chutný recept, ideálny na rýchle pečenie. Vďaka kakaovej zmesi je koláč vláčny a plný chuti. Orechy na vrchu dodávajú koláču príjemnú chrumkavosť. Je to skvelý dezert na rodinné stretnutia alebo ako sladká pochúťka k šálke kávy.
Ingrediencie:
-
250 g masla
-
3 polievkové lyžice kakaa
-
2 poháre kryštálového cukru
-
1 pohár vlažnej vody
-
1 vanilínový cukor
-
4 vajcia
-
2 poháre polohrubej múky
-
1 prášok do pečiva
-
orechy na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Na miernom ohni rozpustíme maslo, do ktorého zamiešame cukor, kakao a vlažnú vodu. Nevaríme.
-
Z tejto zmesi odoberieme 1 pohár a odložíme ho na neskoršie použitie.
-
Do zvyšnej zmesi pridáme vajcia, múku s práškom do pečiva a vanilínový cukor. Dobre vyšľaháme.
-
Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.
-
Pečieme pri teplote 180 °C približne 30–40 minút.
-
Ešte horúci koláč polejeme odloženou kakaovou zmesou a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche.
-
Ihneď posypeme pomletými alebo posekanými orechmi.
-
Po vychladnutí môžeme podávať.
Zdroj foto: Freepik