Krémové špagety so slaninou, cesnakom a parmezánom

Krémové špagety so slaninou, cesnakom a parmezánom

Ingrediencie:

  • 400 g špagiet

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 250 ml sladkej smotany na šľahanie

  • 3 strúčiky cesnaku

  • slanina (podľa chuti)

  • strúhaný parmezán

  • olej

  • talianske koreniny (napr. oregano, bazalka, tymian)

Postup:

  1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode „al dente“.

  2. Na panvici zohrejeme trocha oleja a opečieme na drobno pokrájanú slaninu dozlatista.

  3. Pridáme nasekaný cesnak a talianske korenie, krátko restujeme.

  4. Prilejeme sladkú smotanu a necháme prejsť varom, aby sa chute prepojili.

  5. Scedené cestoviny vložíme do panvice k omáčke a dobre premiešame.

  6. Dochutíme soľou a čiernym korením.

  7. Pri podávaní bohato posypeme strúhaným parmezánom

Zdroj foto: freepik