
Krémové špagety so slaninou, cesnakom a parmezánom
Ingrediencie:
-
400 g špagiet
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
250 ml sladkej smotany na šľahanie
-
3 strúčiky cesnaku
-
slanina (podľa chuti)
-
strúhaný parmezán
-
olej
-
talianske koreniny (napr. oregano, bazalka, tymian)
Postup:
-
Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode „al dente“.
-
Na panvici zohrejeme trocha oleja a opečieme na drobno pokrájanú slaninu dozlatista.
-
Pridáme nasekaný cesnak a talianske korenie, krátko restujeme.
-
Prilejeme sladkú smotanu a necháme prejsť varom, aby sa chute prepojili.
-
Scedené cestoviny vložíme do panvice k omáčke a dobre premiešame.
-
Dochutíme soľou a čiernym korením.
-
Pri podávaní bohato posypeme strúhaným parmezánom
Zdroj foto: freepik