
Krevety so zeleninovým rizotom
Ingrediencie:
-
300 g kreviet (čerstvých alebo mrazených, olúpaných)
-
200 g ryže na rizoto (napr. Arborio)
-
1 malá cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
1 červená paprika
-
1 mrkva
-
100 g hrášku (mrazený alebo čerstvý)
-
750 ml zeleninového vývaru
-
2 polievkové lyžice olivového oleja
-
50 ml bieleho suchého vína (voliteľné)
-
Soľ a čierne korenie podľa chuti
-
Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Cibuľu a cesnak olúp a nakrájaj nadrobno. Papriku a mrkvu nakrájaj na malé kúsky.
-
Na panvici rozohrej olivový olej, pridaj cibuľu a cesnak, restuj do sklovita.
-
Pridaj ryžu a krátko ju opeč, potom podľa chuti pridaj víno a nechaj chvíľu odpariť.
-
Postupne prilievaj vývar po naberačkách, za stáleho miešania, až kým ryža nie je mäkká a krémová (asi 18-20 minút).
-
Počas varenia pridaj nakrájanú zeleninu a hrášok.
-
Na druhej panvici opeč krevety na troche oleja so soľou a korením, kým nezozmenia farbu (asi 2-3 minúty z každej strany).
-
Hotové rizoto dochuť soľou a korením podľa chuti.
-
Podávaj rizoto na tanieri, navrch poukladaj opečené krevety a ozdob petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: freepik