Krevety so zeleninovým rizotom

Krevety so zeleninovým rizotom

Ingrediencie:

  • 300 g kreviet (čerstvých alebo mrazených, olúpaných)

  • 200 g ryže na rizoto (napr. Arborio)

  • 1 malá cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 červená paprika

  • 1 mrkva

  • 100 g hrášku (mrazený alebo čerstvý)

  • 750 ml zeleninového vývaru

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

  • 50 ml bieleho suchého vína (voliteľné)

  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak olúp a nakrájaj nadrobno. Papriku a mrkvu nakrájaj na malé kúsky.

  2. Na panvici rozohrej olivový olej, pridaj cibuľu a cesnak, restuj do sklovita.

  3. Pridaj ryžu a krátko ju opeč, potom podľa chuti pridaj víno a nechaj chvíľu odpariť.

  4. Postupne prilievaj vývar po naberačkách, za stáleho miešania, až kým ryža nie je mäkká a krémová (asi 18-20 minút).

  5. Počas varenia pridaj nakrájanú zeleninu a hrášok.

  6. Na druhej panvici opeč krevety na troche oleja so soľou a korením, kým nezozmenia farbu (asi 2-3 minúty z každej strany).

  7. Hotové rizoto dochuť soľou a korením podľa chuti.

  8. Podávaj rizoto na tanieri, navrch poukladaj opečené krevety a ozdob petržlenovou vňaťou.

Zdroj foto: freepik