Znojemský guláš

Znojemský guláš

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. stehno alebo plece)

  • 200 g cibule

  • 30 g oleja

  • 1 dl červeného vína

  • 1 KL mletej papriky

  • 50 g kyslých uhoriek

  • soľ

  • mleté čierne korenie


Postup:

  1. Na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu.

  2. Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a zo všetkých strán opečieme.

  3. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (najlepšie v tlakovom hrnci).

  4. Do mäkkého mäsa pridáme na kolieska alebo kocky nakrájané kyslé uhorky, mletú papriku a červené víno.

  5. Na miernom ohni ešte asi 5 minút podusíme.


Podávame so žemľovou knedľou, prípadne s ryžou alebo cestovinami.

Zdroj foto: freepik