
Znojemský guláš
Ingrediencie:
-
500 g hovädzieho mäsa (napr. stehno alebo plece)
-
200 g cibule
-
30 g oleja
-
1 dl červeného vína
-
1 KL mletej papriky
-
50 g kyslých uhoriek
-
soľ
-
mleté čierne korenie
Postup:
-
Na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu.
-
Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a zo všetkých strán opečieme.
-
Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (najlepšie v tlakovom hrnci).
-
Do mäkkého mäsa pridáme na kolieska alebo kocky nakrájané kyslé uhorky, mletú papriku a červené víno.
-
Na miernom ohni ešte asi 5 minút podusíme.
Podávame so žemľovou knedľou, prípadne s ryžou alebo cestovinami.
Zdroj foto: freepik