
Drevorubačský steak
Ingrediencie:
-
600 g sviečkovice (hovädzej)
-
300 g šampiňónov
-
1 cibuľa
-
0,5 dl bieleho vína
-
100 ml šľahačkovej smotany
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
kari korenie
-
muškátový orech
-
mletá sladká paprika
-
olej
-
prírodná šťava na mäso (alebo výpek z mäsa)
-
petržlenová vňať
-
½ lyžice broskyňovej vodky
Postup:
-
Sviečkovicu nakrájame na cca 150 g porcie a jemne naklepeme.
-
Zmiešame soľ, čierne korenie, kari, muškátový orech, sladkú papriku a touto zmesou posypeme mäso.
-
Potrieme olejom a opekáme na grile alebo rošte z každej strany cca 4 minúty.
-
Omáčka: Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.
-
Prilejeme trochu broskyňovej vodky, biele víno, šľahačku a varíme do zhustnutia.
-
Hotové mäso dáme na tanier, polejeme prírodnou šťavou a pridáme pripravenú šampiňónovú omáčku.
-
Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi alebo studennou oblohou.
Zdroj foto: freepik