Drevorubačský steak

Drevorubačský steak

Ingrediencie:

  • 600 g sviečkovice (hovädzej)

  • 300 g šampiňónov

  • 1 cibuľa

  • 0,5 dl bieleho vína

  • 100 ml šľahačkovej smotany

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • kari korenie

  • muškátový orech

  • mletá sladká paprika

  • olej

  • prírodná šťava na mäso (alebo výpek z mäsa)

  • petržlenová vňať

  • ½ lyžice broskyňovej vodky


Postup:

  1. Sviečkovicu nakrájame na cca 150 g porcie a jemne naklepeme.

  2. Zmiešame soľ, čierne korenie, kari, muškátový orech, sladkú papriku a touto zmesou posypeme mäso.

  3. Potrieme olejom a opekáme na grile alebo rošte z každej strany cca 4 minúty.

  4. Omáčka: Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.

  5. Prilejeme trochu broskyňovej vodky, biele víno, šľahačku a varíme do zhustnutia.

  6. Hotové mäso dáme na tanier, polejeme prírodnou šťavou a pridáme pripravenú šampiňónovú omáčku.

  7. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.


Podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi alebo studennou oblohou.

 

Zdroj foto: freepik