
Zapečený baklažán s klobásou
Ingrediencie:
-
4 menšie baklažány
-
300 g klobásy
-
200 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda)
-
trochu masla
-
olej na vymastenie misy
-
soľ
Postup:
-
Baklažány umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice.
-
Osolíme ich a necháme cca 20 minút odstáť, aby pustili horkosť.
-
Potom ich opláchneme, opäť mierne osolíme a do každej polovice vložíme plátky klobásy.
-
Baklažány uložíme do ohňovzdornej misy vymastenej olejom.
-
Na každú polovicu dáme trochu masla.
-
Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút.
-
Po 30 minútach každú polovicu posypeme strúhaným syrom a ešte pár minút zapečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie dozlatista.
Zdroj foto: freepik