Zapečený baklažán s klobásou

Zapečený baklažán s klobásou

Ingrediencie:

  • 4 menšie baklažány

  • 300 g klobásy

  • 200 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda)

  • trochu masla

  • olej na vymastenie misy

  • soľ

Postup:

  1. Baklažány umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice.

  2. Osolíme ich a necháme cca 20 minút odstáť, aby pustili horkosť.

  3. Potom ich opláchneme, opäť mierne osolíme a do každej polovice vložíme plátky klobásy.

  4. Baklažány uložíme do ohňovzdornej misy vymastenej olejom.

  5. Na každú polovicu dáme trochu masla.

  6. Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút.

  7. Po 30 minútach každú polovicu posypeme strúhaným syrom a ešte pár minút zapečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie dozlatista.

Zdroj foto: freepik