Marinované bravčové rezne v cesnakovej marináde

Marinované bravčové rezne v cesnakovej marináde

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového mäsa (karé alebo stehno)

Na marinádu:

  • 5 vajec

  • 1 KL soli

  • 1 KL mletého čierneho korenia

  • 1 KL vegety

  • 3 PL Maizeny (kukuričný škrob)

  • 1 PL horčice

  • 3–4 strúčiky cesnaku (prelisované)

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme a pripravíme marinádu – všetky ingrediencie dobre premiešame. Rezne naložíme do marinády tak, aby boli celé obalené, a uložíme do chladničky. Necháme odležať 3–4 dni, ideálne prikryté.

Po odležaní vyberieme z marinády a opečieme na horúcom oleji dozlatista z oboch strán.

Podávame s dusenou ryžou, zemiakovou kašou alebo chlebom.

 

Zdroj foto: freepik