
Marinované bravčové rezne v cesnakovej marináde
Potrebujeme:
-
1 kg bravčového mäsa (karé alebo stehno)
Na marinádu:
-
5 vajec
-
1 KL soli
-
1 KL mletého čierneho korenia
-
1 KL vegety
-
3 PL Maizeny (kukuričný škrob)
-
1 PL horčice
-
3–4 strúčiky cesnaku (prelisované)
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme a pripravíme marinádu – všetky ingrediencie dobre premiešame. Rezne naložíme do marinády tak, aby boli celé obalené, a uložíme do chladničky. Necháme odležať 3–4 dni, ideálne prikryté.
Po odležaní vyberieme z marinády a opečieme na horúcom oleji dozlatista z oboch strán.
Podávame s dusenou ryžou, zemiakovou kašou alebo chlebom.
Zdroj foto: freepik